4 tuti grillpác vasárnapi sütögetéshez
Ha most elkészíted a pácot, majd beleteszed a husit, vasárnap délre pont jó lesz. A husi ízes, fűszeres és omlós lesz.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Grillpác csirkéhez

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál tej
  • 2 kiskanál ételízesítő
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele az ételízesítőt és az őrölt paprikát, majd add hozzá a mustárt és a tejet. Jól keverd össze, kend be vele a csirkét, ami így már mehet is a sütőre.

A pácban a húsnak nem kell állnia, mivel ez a pác elég erős. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.

Különleges grillpác

Hozzávalók:

  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg vele, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe 1-2 órára. A pácolási idő letelte után a húsokat már ki is sütheted a grillen. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod.

Joghurt-koriander pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására.

Magyaros grillpác

Hozzávalók:

  • bors
  • kömény
  • őrölt paprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • paradicsompüré
  • olaj

A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát nyomd át egy fokhagymanyomón. Ezeket, illetve az összes többi hozzávalót keverd össze az olajjal. Az így kapott pácba tedd bele a húsokat, és hagyd állni 1-2 órát. Ezután már sütheted őket.

Currys grillpác

Hozzávalók:

  • curry fűszerkeverék
  • cukor
  • étkezési keményítő
  • olaj

Az összes alapanyagot keverd össze az olajjal. Tedd bele a húst, hagyd állni 1-2 órát, és már sütheted is a finom húsokat.

Mustáros grillpác

Hozzávalók:

  • bors
  • mustár
  • olaj

A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is grillre.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük