Isteni újkrumplis virslisaláta: majonézes finomság német recept szerint
Itt az újkrumpli szezonja! Akár egy finom, majonézes virslisalátát is gazdagíthatsz vele.

virlisalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az újkrumpli egyik legjobb tulajdonsága, hogy még hámozni sem kell: nyugodtan megfőzheted a héjában, vagy kicsit megkapargatva, csak előtte alaposan mosd meg. Finomabb lesz, ha nem sima vízben, hanem házi alaplében párolod a krumplit, ebből elegendő annyival felönteni, hogy éppen ellepje.

Német virslisaláta újkrumplival

Hozzávalók:

A salátához

  • 75 dkg újkrumpli
  • 35 dkg virsli
  • 5 dl alaplé
  • 1 csokor újhagyma
  • olívaolaj

Az öntethez

  • 3 evőkanál tejföl
  • 1.5 majonéz majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors

A tetejére

  • 0.5 csokor snidling
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplikat alaposan mosd meg, ha szükséges, egy kicsit kapargasd meg a héját, és egy kevés alaplében párold puhára. Ha kész, hűtsd le annyira, hogy kézbe tudd venni. Közben a virslit karikázd fel, és olívaolajon futtasd meg. Az újhagymát szeleteld fel. Egy tálban vegyítsd el a felkockázott vagy karikára vágott újkrumplit, a virslit és a hagymát.

Az öntethez keverd össze egy kisebb tálban a hozzávalókat, és add a salátához. Vegyítsd el, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Majonézzel dúsítva a csirkesaláta is komplett ebéd lehet.

Ezt is szeretjük