Isteni újkrumplis virslisaláta: majonézes finomság német recept szerint
Itt az újkrumpli szezonja! Akár egy finom, majonézes virslisalátát is gazdagíthatsz vele.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az újkrumpli egyik legjobb tulajdonsága, hogy még hámozni sem kell: nyugodtan megfőzheted a héjában, vagy kicsit megkapargatva, csak előtte alaposan mosd meg. Finomabb lesz, ha nem sima vízben, hanem házi alaplében párolod a krumplit, ebből elegendő annyival felönteni, hogy éppen ellepje.
Német virslisaláta újkrumplival
Hozzávalók
A salátához
- 75 dkg újkrumpli
- 35 dkg virsli
- 5 dl alaplé
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
Az öntethez
- 3 evőkanál tejföl
- 1.5 majonéz majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
A tetejére
- 0.5 csokor snidling
Elkészítés:
Az újkrumplikat alaposan mosd meg, ha szükséges, egy kicsit kapargasd meg a héját, és egy kevés alaplében párold puhára. Ha kész, hűtsd le annyira, hogy kézbe tudd venni. Közben a virslit karikázd fel, és olívaolajon futtasd meg. Az újhagymát szeleteld fel. Egy tálban vegyítsd el a felkockázott vagy karikára vágott újkrumplit, a virslit és a hagymát.
Az öntethez keverd össze egy kisebb tálban a hozzávalókat, és add a salátához. Vegyítsd el, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Majonézzel dúsítva a csirkesaláta is komplett ebéd lehet.
Még több recept