4 különleges, ropogós sült
Ha egy egyszerű sült csirkénél különlegesebbet, de nem sokkal bonyolultabbat szeretnél az asztalra tenni, receptjeink között biztosan találsz kedvedre valót.
Ha vendégeket vársz, bizonyára nem egy egyszerű sült csirkével szeretnél előállni, hanem valami különlegesebbel.
Ezekhez a ropogósra sült húsokhoz elég egy egyszerű köret, egy pohár finom bor, ha pedig még két gyertyát is teszel az asztalra, garantált a hangulatos este.
Banános-sajtos sült hús
Hozzávalók:
- 70 dkg szűzpecsenye
- 6 evőkanál olaj
- 2 mokkáskanál méz
- 2 banán
- 2 evőkanál citromlé
- 5 dkg vaj
- 20 dkg márványsajt
A húst szeleteld érmékre, majd süsd elő kevés olajon. A banánokat hosszában és széltében is vágd ketté, majd tedd a hússal együtt egy vajjal kikent tűzálló tálra, és locsold meg a citromlével.
Morzsold rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
Ropogós sertéskaraj birslekvárral
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj csont nélkül
- 3 evőkanál olaj
- 5 dl húsleves, leveskocka is jó
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 savanykás alma
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál birsalmalekvár
- 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
Sózd és borsozd meg a karajt, majd mindkét oldalát pirítsd meg egy serpenyőben. Tedd egy tűzálló tálba, és locsold meg a húslevessel. Előmelegített sütőben süsd egy órán át. Közben szeleteld fel a hagymát, reszeld le az almát, és dolgozd össze a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, a sóval, a fahéjjal és a zsemlemorzsával. Ezután vedd ki a húst, és ujjnyi vastagon borítsd be a masszával, majd 30 perc alatt pirítsd rá az egészet.
Sörben sült porhanyós csirkecomb
Hozzávalók:
- 4-6 csirkecomb
- 1 üveg világos sör
- só
- ételízesítő
A húst dörzsöld be a sóval és az ételízesítővel. Ha van egy kis időd, hagyd állni pár óráig, majd tedd egy mélyebb tepsibe a kieresztett levével együtt. Óvatosan öntsd mellé a sört, vigyázva, hogy le ne mosd a fűszereket. Takard le fóliával, majd előmelegített sütőben süsd így fél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és várd meg, amíg a külseje megpirul. A szénsav miatt a hús belül kifejezetten omlós, kívül pedig ropogós lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirke jóasszony módra
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- kevés olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg gomba
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
A csirkét darabold fel, szórd meg a fűszerekkel, tedd egy tepsibe, locsold meg olajjal, majd süsd pirosra.
Közben kockázd fel a szalonnát, és kezdd el sütni egy serpenyőben. Szórd hozzá a gombát és a gyöngyhagymát, majd párold együtt néhány percig. Öntsd fel a borral, majd az egészet locsold rá a szépen átsült csirkére, és pár percre tedd vissza a sütőbe. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka