4 isteni töltött hús

Klasszikus és különleges töltelékek kiadós vasárnapi húsos fogásokhoz. Készítheted gyümölccsel vagy mediterrán módra, senki nem csalódik majd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami különlegeset szeretnél vasárnapi ebédnek, bolondítsd meg a sült húst egy kis fűszeres töltelékkel. Köretként kínálhatsz rizst, krumplipürét, de egy könnyed salátát is.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár nem készülnek el a leggyorsabban, megérik a fáradságot, sőt, a legtöbb töltött husi hidegen is finom, így akár másnap mehet a gyerek uzsonnájába is.

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 zsemle
  • kevés tej
  • 3 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna

A dagadót vágd be az egyik oldalon, majd kívül-belül sózd be a husit. Készítsd el a tölteléket: keverd el a darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, a megpirított hagymával, az összezúzott fokhagymával, a megfőtt és összetört tojásokkal. Fűszerezd, keverd el, majd töltsd bele a dagadóba. Tedd kiolajozott tepsibe, és a saját levével locsolgatva süsd pirosra közepes lángon.

Töltött, szezámmagos karaj

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg gomba
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • szezámmag
  • bors
  • steak-fűszerkeverék
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A karajt vágd négy szeletre, és klopfold ki egy kicsit. Szeld be középen a húsokat, és nyisd szét. Szórd meg a fűszerporral. Vajon pirítsd meg az apróra vágott gombát és a paprikát, add hozzá a fokhagymát, a sajtot, majd sózd és borsozd. A karajszeleteket töltsd meg ezzel a keverékkel, hajtsd össze, tűzd meg fogpiszkálóval, majd panírozd lisztbe, tojásba és szezámmaggal elkevert lisztbe. Bő olajban süsd meg a szeleteket.

Szilvával töltött karaj

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg kicsontozott sertéskaraj egy darabban
  • 10 dkg szilva
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1-1 teáskanál ételízesítő és olaj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

A hús közepébe vágj egy lyukat, amibe majd a tölteléket teszed. A tojást keverd el a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, valamint az apróra vágott szilvával. Olajozz meg egy alufólialapot, tedd rá a hússzeletet, töltsd meg a szilvás keverékkel, majd dörzsöld be sóval. Zárd össze a fóliát, és sütőben körülbelül 30 perc alatt párold puhára. Ezután nyisd ki a fóliát, és saját levével locsolgatva mindkét oldalát pirítsd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Olaszosan töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 8 levél bazsalikom
  • 16 aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • frissen őrölt bors

A melleket felezd el, majd nyiss beléjük zsebeket. Sózd és borsozd meg kívül-belül. Tegyél bele két nagyobb bazsalikomlevelet, néhány aszalt paradicsomot és kapribogyót, majd szúrd össze a fogpiszkálóval. Serpenyőben olvassz vajat, és süsd meg a hússzeleteket.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük