4 isteni töltött hús
Klasszikus és különleges töltelékek kiadós vasárnapi húsos fogásokhoz. Készítheted gyümölccsel vagy mediterrán módra, senki nem csalódik majd.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami különlegeset szeretnél vasárnapi ebédnek, bolondítsd meg a sült húst egy kis fűszeres töltelékkel. Köretként kínálhatsz rizst, krumplipürét, de egy könnyed salátát is.

Bár nem készülnek el a leggyorsabban, megérik a fáradságot, sőt, a legtöbb töltött husi hidegen is finom, így akár másnap mehet a gyerek uzsonnájába is.

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 zsemle
  • kevés tej
  • 3 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna

A dagadót vágd be az egyik oldalon, majd kívül-belül sózd be a husit. Készítsd el a tölteléket: keverd el a darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, a megpirított hagymával, az összezúzott fokhagymával, a megfőtt és összetört tojásokkal. Fűszerezd, keverd el, majd töltsd bele a dagadóba. Tedd kiolajozott tepsibe, és a saját levével locsolgatva süsd pirosra közepes lángon.

Töltött, szezámmagos karaj

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg gomba
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • szezámmag
  • bors
  • steak-fűszerkeverék
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A karajt vágd négy szeletre, és klopfold ki egy kicsit. Szeld be középen a húsokat, és nyisd szét. Szórd meg a fűszerporral. Vajon pirítsd meg az apróra vágott gombát és a paprikát, add hozzá a fokhagymát, a sajtot, majd sózd és borsozd. A karajszeleteket töltsd meg ezzel a keverékkel, hajtsd össze, tűzd meg fogpiszkálóval, majd panírozd lisztbe, tojásba és szezámmaggal elkevert lisztbe. Bő olajban süsd meg a szeleteket.

Szilvával töltött karaj

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg kicsontozott sertéskaraj egy darabban
  • 10 dkg szilva
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1-1 teáskanál ételízesítő és olaj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

A hús közepébe vágj egy lyukat, amibe majd a tölteléket teszed. A tojást keverd el a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, valamint az apróra vágott szilvával. Olajozz meg egy alufólialapot, tedd rá a hússzeletet, töltsd meg a szilvás keverékkel, majd dörzsöld be sóval. Zárd össze a fóliát, és sütőben körülbelül 30 perc alatt párold puhára. Ezután nyisd ki a fóliát, és saját levével locsolgatva mindkét oldalát pirítsd meg.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Olaszosan töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 8 levél bazsalikom
  • 16 aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • frissen őrölt bors

A melleket felezd el, majd nyiss beléjük zsebeket. Sózd és borsozd meg kívül-belül. Tegyél bele két nagyobb bazsalikomlevelet, néhány aszalt paradicsomot és kapribogyót, majd szúrd össze a fogpiszkálóval. Serpenyőben olvassz vajat, és süsd meg a hússzeleteket.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük