Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
A könnyed, zamatos, narancsos csirkecomb beilleszthető bármilyen ünnepi menübe.

Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A narancsos csirkecombok után marad még hely a desszertnek is. Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, mégsem a megszokott csirkecombot tennéd az asztalra, bolondítsd meg egy kicsit. Házi páccal és naranccsal különlegessé varázsolhatod. A csirke omlós és szaftos lesz, a bőre pedig extra ropogós. Készítheted alsó- vagy felsőcombból is.

Narancsos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik narancsot facsard ki. A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a mézzel, a borssal, a narancslével, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal. Kend be vele alaposan a csirkét. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetést követően a combokat helyezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd mellé a darabokra vágott vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 35-40 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Közben locsold meg a saját szaftjával, és legalább egyszer fordítsd át. 

Ezt is szeretjük