Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
A könnyed, zamatos, narancsos csirkecomb beilleszthető bármilyen ünnepi menübe.

Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

Isteni, krémes smoothie, amit a fagyinál is jobban fogsz szeretni - Segíti a fogyást »

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancsos csirkecombok után marad még hely a desszertnek is. Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, mégsem a megszokott csirkecombot tennéd az asztalra, bolondítsd meg egy kicsit. Házi páccal és naranccsal különlegessé varázsolhatod. A csirke omlós és szaftos lesz, a bőre pedig extra ropogós. Készítheted alsó- vagy felsőcombból is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik narancsot facsard ki. A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a mézzel, a borssal, a narancslével, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal. Kend be vele alaposan a csirkét. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetést követően a combokat helyezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd mellé a darabokra vágott vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 35-40 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Közben locsold meg a saját szaftjával, és legalább egyszer fordítsd át. 

Ezt is szeretjük