Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
A könnyed, zamatos, narancsos csirkecomb beilleszthető bármilyen ünnepi menübe.

Omlós és ropogós, narancsos csirkecombok: a páctól lesz fenséges
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancsos csirkecombok után marad még hely a desszertnek is. Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, mégsem a megszokott csirkecombot tennéd az asztalra, bolondítsd meg egy kicsit. Házi páccal és naranccsal különlegessé varázsolhatod. A csirke omlós és szaftos lesz, a bőre pedig extra ropogós. Készítheted alsó- vagy felsőcombból is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db narancs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik narancsot facsard ki. A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a mézzel, a borssal, a narancslével, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal. Kend be vele alaposan a csirkét. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetést követően a combokat helyezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd mellé a darabokra vágott vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 35-40 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Közben locsold meg a saját szaftjával, és legalább egyszer fordítsd át. 

Blog.hu ajánló