Így készítik a padlizsánkrémet a Közel-Keleten: a mutabal lepénnyel az igazi

Ízgazdag és istenien krémes mártogatós.

Mutabal, a sült padlizsánkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mutabal a Közel-Kelet sültpadlizsán-kréme. Előételként is megállja a helyét, akár zöldség mártogatósként vagy sós falatkák kísérőjeként. Gránátalmával díszítve egy színes és pikáns krémet tálalhatsz.

Mutabal, a sült padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál görögjoghurt
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 5 dkg gránátalma
  • 2 szál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat elfelezve 25 percig süsd, majd hagyd kihűlni őket. 

Egy aprítóban keverd össze a joghurtot, az olívaolaj felét, a tahinit, nyomd bele a fokhagymagerezdeket és a fél citrom levét, majd fűszerezd a friss petrezselyemmel, sóval és borssal. 

Kapard ki a padlizsánok zamatos és jól átsült belsejét, rakd az aprítóba, és néhány perc alatt daráld össze az összetevőket. 

A sűrű és fényes padlizsánkrémet egy szélesebb tálban tálald, locsold meg olajjal a tetejét, és szórd rá a gránátalmát. 

Húsmentes rakott padlizsán olasz recept szerint: sok sajt pirul a tetején

A tökéletes vegetáriánus fogás kevés munkával készül, mely akkor lesz igazán ízletes, ha házi paradicsomszósszal gazdagítod.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük