Így készítik a padlizsánkrémet a Közel-Keleten: a mutabal lepénnyel az igazi
Ízgazdag és istenien krémes mártogatós.

A mutabal a Közel-Kelet sültpadlizsán-kréme. Előételként is megállja a helyét, akár zöldség mártogatósként vagy sós falatkák kísérőjeként. Gránátalmával díszítve egy színes és pikáns krémet tálalhatsz.
Mutabal, a sült padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 2 padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál görögjoghurt
- 2 evőkanál tahini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom
- 5 dkg gránátalma
- 2 szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat elfelezve 25 percig süsd, majd hagyd kihűlni őket.
Egy aprítóban keverd össze a joghurtot, az olívaolaj felét, a tahinit, nyomd bele a fokhagymagerezdeket és a fél citrom levét, majd fűszerezd a friss petrezselyemmel, sóval és borssal.
Kapard ki a padlizsánok zamatos és jól átsült belsejét, rakd az aprítóba, és néhány perc alatt daráld össze az összetevőket.
A sűrű és fényes padlizsánkrémet egy szélesebb tálban tálald, locsold meg olajjal a tetejét, és szórd rá a gránátalmát.
Húsmentes rakott padlizsán olasz recept szerint: sok sajt pirul a tetején
A tökéletes vegetáriánus fogás kevés munkával készül, mely akkor lesz igazán ízletes, ha házi paradicsomszósszal gazdagítod.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- padlizsán