A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd
A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
A hamisítatlan erdélyi padlizsánkrémhez nem kell sok hozzávaló. Vegyél egy szép, feszes héjú, nem túl nagy padlizsánt, bolondítsd meg kevés fűszerrel, és készen is van. Az igazán finom ízekért ugyanis a parázs felett pirítás felelős.
Erdélyi padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 3 padlizsán
- 3 evokanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánt parázs felett kezdd el sütni. Amikor a héja már fekete foltos, a belseje pedig egészen puha, vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, ekkor kapard a húsát turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, facsard bele a citromlevet, sózd, borsozd és pépesítsd. Pirítósra kenve vagy zöldségekkel mártogatósnak isteni.
Hasonló módon, csak sült paprikából készül a krémes zakuszka, ami szintén ellenállhatatlan mártogatós.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept