A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd

A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.

Erdélyi padlizsánkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hamisítatlan erdélyi padlizsánkrémhez nem kell sok hozzávaló. Vegyél egy szép, feszes héjú, nem túl nagy padlizsánt, bolondítsd meg kevés fűszerrel, és készen is van. Az igazán finom ízekért ugyanis a parázs felett pirítás felelős.

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 padlizsán
  • 3 evokanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt parázs felett kezdd el sütni. Amikor a héja már fekete foltos, a belseje pedig egészen puha, vedd le a tűzről. Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, ekkor kapard a húsát turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, facsard bele a citromlevet, sózd, borsozd és pépesítsd. Pirítósra kenve vagy zöldségekkel mártogatósnak isteni.

Hasonló módon, csak sült paprikából készül a krémes zakuszka, ami szintén ellenállhatatlan mártogatós.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük