Kiadós sertéskaraj selymes mustáros-tejfölös mártásban: így igazán omlós lesz a hús
A mustáros-tejfölös szósszal nyakon öntött sertéskarajnál nem is kell kiadósabb ebéd.
Ez a selymes, mustáros-tejfölös mártással tálalt sertéskaraj úgy az igazán finom, ha gombát is főzöl hozzá. Karakteresebb lesz, ha egyharmadrészt magos mustárt keversz bele. Kínálhatod rizzsel, krumplival vagy akár főtt tésztával is.
Mustáros-tejfölös karaj
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg gomba
- 6 szelet sertéskaraj
- 5 dkg vaj
- 3.5 dl tejföl
- 2 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 evőkanál mustár
- 1 vöröshagyma
- 1 lila hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. Olívaolajon nagy lángon három-három perc alatt süss mindkét oldalukra kérget, majd szedd ki, és tedd félre őket. A gombát, a fokhagymát és a hagymákat szeleteld fel. Az újhagymának csak a fehér részét használd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, olvaszd fel a vajat, dobd rá a háromféle hagymát, kevergetve párold puhára, majd add hozzá fokhagymát és a gombát. Sózd, borsozd, és párold addig, amíg levet ereszt. Nagyjából öt perc múlva, amikor a gomba már félpuha, tedd vissza bele a húst, és lefedve, kis lángon főzd fél órát, amíg az egész megpuhul. Ha szükséges, néha pótold a vizet, de a gomba átlalában anélkül is elég levet ereszt. Közben a tejfölt keverd el a mustárral, az utolsó öt percben add a húshoz, és forrald össze.
Egyben is sütheted a karajt, ilyenkor szalonna és hagyma gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki.
- gomba
- mustár
- tejföl
- újhagyma
- húsételek
- sertéskaraj
- gombás sertéskaraj
- mustáros-tejfölös karaj
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció