A legfinomabb szaftos, mustáros sertéstarja: egy egyszerű technikával még puhább lesz a hús
A mustáros sertéstarja egyszerűen összeállítható, puha és omlós húsféle.

A mustáros sertéstarja titka a hosszú ideig tartó pácolás, amely során az ízek átjárják a húst. Mivel elég zsíros húsféléről van szól, nehezen szárad ki. Fontos azonban, hogy csak közvetlenül sütés előtt sózd meg. Legjobb, ha eleve szeletelve kéred a hentesnél, de ha magad darabolod, ügyelj rá, hogy elég vastag szeletet vágj.
Mustáros sertéstarja hagymával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 hagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olaj
- bors
- só
Elkészítés:
A tarját, ha szükséges, szeleteld fel. Egy tálban keverd el az olajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a rozmaringgal, fektesd bele a szeleteket, és letakarva vagy lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy egész napot vagy legalább egy éjszakát. Másnap vedd ki a húsokat a hűtőből néhány órára, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Amikor már nem hűtőhidegek, vedd ki őket a pácból, és helyezd el egy tepsiben. Most sózd meg, és kanalazd a tetejére a visszamaradt pácot. A hagymát karikázd fel, oszd el a hús mellett, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.
A sütőben sült fasírt is tökéletes választás egy vasárnapi ebéd gyanánt.
Sütőben sült, zöldfűszeres fasírt: sertéshúsból készítsd
Minimális munkával készül ez a fasírt, mégis az egyik legfinomabb! Kezdőként is bátran állj neki, nem lehet elrontani!
ElolvasomKép: Ihor Smishko / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció