Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei

A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő.

mustaros sertesmaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.

Mustáros sertésmáj

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg sertésmáj
  • 15 dkg sertézsír
  • 3 hagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 0.5 evőkanál fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.

A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral. 

Csak a tányéron sózd meg!

A csirkemáj is finom, tápanyagokban gazdag fogás: szalonnával és gombával készítve fenséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük