Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei
A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.
Mustáros sertésmáj
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg sertézsír
- 3 hagyma
- 3 evőkanál mustár
- 0.5 evőkanál fehérbors
- só
Elkészítés:
A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.
A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral.
Csak a tányéron sózd meg!
A csirkemáj is finom, tápanyagokban gazdag fogás: szalonnával és gombával készítve fenséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept