Mustáros, rozmaringos csirkecombok: grillen, tepsiben sütve is fantasztikus
A mustáros, rozmaringos csirkecomb úgy az igazi, ha szaftos a hús, és ropogós a bőre.
Számtalan módon izgalmassá teheted az egyszerű csirkecombokat. A fűszerek akkor járják át igazán jól a húst, ha pácolod legalább néhány órán át. Ha van grilled, és jó az idő, süsd meg a kertben! Szórj a tepsibe vagy a grillre zöldségeket.
Mustáros, rozmaringos csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirkecomb
- 4 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és a húst dörzsöld be sóval. A vajat olvaszd fel, keverd össze a citrom frissen facsart levével, a mustárral, a préselt fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal, majd kend be vele a combokat. Ha van időd, pácold legalább két órán át, de akár rögtön sütheted is.
Ha tepsibe pakolod a húst, kend ki kevés olajjal, majd locsold meg vízzel, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd 40 percig. Ha a csirkecomb puha, vedd le róla fóliát, és pirítsd még egy kicsit. Sütés közben locsolgasd, hogy ne legyen száraz.
Megsütheted a combokat grillen is, körülbelül 25 perc alatt. Fontos, hogy legalább ötpercenként forgasd a húst, és közben kenegesd a páccal.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció