Mustáros pácban érlelt, omlós sertéstarja: tepsiben vagy grillsütőben is elkészítheted
A tarja a sertés legszaftosabb része, amihez különösen jól megy a fűszeres, mustáros pác.
A legjobb eredmény érdekében a tarjaszeleteket már előző este pácold be, így a karakteres ízek kellően átjárják a húst, a végeredmény pedig olyan puha lesz, hogy szinte elolvad a szádban. Grillezve a legfinomabb, de sütőben készítve is ínycsiklandó.
Mustáros pácolt tarja receptje
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sima mustár
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd össze az olajat a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az oregánóval és a pirospaprikával, majd forgasd meg a szeleteket ebben a pácban. Tedd lezárható edénybe, és legalább egy éjszakát érleld a hűtőben. Egy-két nap múlva süsd ki őket. A sütési ideje grillen fél óra, 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc. Akármelyik módot is választod, félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön át.
A nehezebb, zsírosabb tarjához valamilyen könnyű köret való - próbáld ki ezt a mozzarellás sült padlizsánsalátát!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció