Fűszeres, mustáros csirkemell rántva: ha unod a sima bundát
Ha nem csak a hagyományos bundás hús jöhet szóba, próbáld ki a mustáros csirkemellet rántva.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hétvégi étkezések verhetetlen sztárja a rántott hús. Újíts egy kicsit, tedd még pikánsabbá. Ez a módszer a család minden tagjának ízlik majd. A mustáros csirkemellhez bármilyen hagyományos köret illik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, vágd nagyobb szeletekre. A mustárhoz önts körülbelül két evőkanál olajat, keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel. Kend a csirkére, majd tedd legalább fél órára a hűtőbe. Készíts elő három edényt. Az elsőbe rakd a lisztet, a középsőbe a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a mustárral bekent csirkeszeleteket. 

Forrósíts olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban. Tedd bele a csirkét, majd vedd vissza a hőfokot, különben a panír gyorsan megpirul, a hús viszont nyers marad. Körülbelül tíz perc alatt süsd szép aranybarnára a szeleteket, közben fordítsd át őket. Végül szedd papírtörlőre a húst, és csepegtesd le az olajat.

Ezt is szeretjük