Ropogós csirkecombok mustáros-citromos pácban: így lesz belül igazán szaftos

Mustáros-citromos pácban érlelve egészen különleges ízű lesz a csirkecomb.

mustaros citromos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó csirkecomb titka a pácban rejlik: mustárral, citrommal és zöldfűszerekkel ízesítve annyira finom lesz, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Külön öröm, hogy munka is alig van vele, hiszen az összeállítása szűk negyedóra, a többit pedig a sütő elvégzi. Ha sütés előtt egy éjszakát a hűtőben tartod, az ízek teljesen átjárják a húst.

Mustáros-citromos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mindkét oldalukon dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd el a mustárt a citrom kifacsart levével, az olívaolajjal, a kakukkfűvel, az aprított petrezselyemmel és a borssal, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele kis lyukú reszelőn a hagymát. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és hűtőben pihentesd egy éjszakát. Másnap fektesd a combokat egymás mellé egy tálba, takard le alufóliával, és told 200 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, csavard a hőfokot 220 fokra, és tíz perc alatt pirítsd meg rajtuk a bőrt.
 

A klasszikus mézes-mustáros karaj sem véletlenül olyan népszerű: ezzel a módszerrel lesz igazán omlós a hús.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük