Ropogós csirkecombok mustáros-citromos pácban: így lesz belül igazán szaftos

Mustáros-citromos pácban érlelve egészen különleges ízű lesz a csirkecomb.

Mustáros-citromos csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó csirkecomb titka a pácban rejlik: mustárral, citrommal és zöldfűszerekkel ízesítve annyira finom lesz, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Külön öröm, hogy munka is alig van vele, hiszen az összeállítása szűk negyedóra, a többit pedig a sütő elvégzi. Ha sütés előtt egy éjszakát a hűtőben tartod, az ízek teljesen átjárják a húst.

Mustáros-citromos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mindkét oldalukon dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd el a mustárt a citrom kifacsart levével, az olívaolajjal, a kakukkfűvel, az aprított petrezselyemmel és a borssal, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele kis lyukú reszelőn a hagymát. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és hűtőben pihentesd egy éjszakát. Másnap fektesd a combokat egymás mellé egy tálba, takard le alufóliával, és told 200 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, csavard a hőfokot 220 fokra, és tíz perc alatt pirítsd meg rajtuk a bőrt.
 

A klasszikus mézes-mustáros karaj sem véletlenül olyan népszerű: ezzel a módszerrel lesz igazán omlós a hús.

Ezt is szeretjük