Ropogós csirkecombok mustáros-citromos pácban: így lesz belül igazán szaftos
Mustáros-citromos pácban érlelve egészen különleges ízű lesz a csirkecomb.
A jó csirkecomb titka a pácban rejlik: mustárral, citrommal és zöldfűszerekkel ízesítve annyira finom lesz, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Külön öröm, hogy munka is alig van vele, hiszen az összeállítása szűk negyedóra, a többit pedig a sütő elvégzi. Ha sütés előtt egy éjszakát a hűtőben tartod, az ízek teljesen átjárják a húst.
Mustáros-citromos csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkefelsőcomb
- 3 evőkanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 dl olívaolaj
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mindkét oldalukon dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd el a mustárt a citrom kifacsart levével, az olívaolajjal, a kakukkfűvel, az aprított petrezselyemmel és a borssal, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele kis lyukú reszelőn a hagymát. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és hűtőben pihentesd egy éjszakát. Másnap fektesd a combokat egymás mellé egy tálba, takard le alufóliával, és told 200 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, csavard a hőfokot 220 fokra, és tíz perc alatt pirítsd meg rajtuk a bőrt.
A klasszikus mézes-mustáros karaj sem véletlenül olyan népszerű: ezzel a módszerrel lesz igazán omlós a hús.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció