Mit készíts csirkemellből?
A csirkemell önmagában száraz, ha viszont megbolondítod valamilyen szaftos öntettel, tökéletes vacsorát készíthetsz belőle.
A csirkemell az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel. Bár magában egy kicsit száraz, ha valamilyen ízletes szósszal vagy szaftos, zöldséges egyveleggel kínálod, máris isteni főfogás lesz belőle.
Próbáld ki sokszínű receptjeinket, és lepd meg a családodat egy kiadós vacsorával. Hidd el, megéri a sütés-főzést.
Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Öntsd rá a vékonyra felcsíkozott húst, és pirítsd meg. A gombát szeleteld fel, ha a hús megpirult, tedd azt is hozzá. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal, és önts alá kevés vizet, majd párold puhára. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a húsra. Forrald össze, és szórd bele a finomra vágott petrezselymet is. Rizses körettel tálald.
Zöldséges csirkeragu
Hozzávalók:
- 6 paradicsom
- 4 csirkemellfilé
- 6 evőkanál méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 lime
- 1 vöröshagyma
- 1 csípős paprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A csirkemelleket lapjában vágd be, majd hajtogasd ki. Picit klopfold ki, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Két evőkanál mézet az olajjal keverj össze, és öntsd a húsokra. Takard le, és tedd hűtőbe. A vöröshagymát aprítsd fel, a paprikát és a héj nélküli paradicsomot vágd kockára. Keverd bele a zúzott fokhagymát, és facsard bele a lime-ok levét. Tedd rá a megmaradt mézet, és keverd bele a finomra vágott petrezselymet is. A hűtőből vedd ki a húsokat, és hagyd lecsepegni. Felforrósított serpenyőben süsd néhány percig, majd a mézes zöldségkörettel tálald.
Szójaszószos csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg sárga koktélparadicsom
- 20 dkg piros koktélparadicsom
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 kígyóuborka
- 1 evőkanál méz
- 1 dl tejszín
- 1 dl majonéz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál almaecet
- fél kiskanál őrölt gyömbér
- só
A csirkemelleket csíkozd fel. A szójaszószt a mézzel, a gyömbérrel és némi sóval keverd össze, és öntsd a húsra. Körülbelül fél órára tedd félre. A paprikát vágd csíkokra, a paradicsomot negyedeld fel, az uborkát vágd ketté, majd szeleteld fel. 1 dl tejszínhez keverj ugyanennyi majonézt, egy evőkanál mézet és egy evőkanál almaecetet. Picit sózd meg, majd keverd össze alaposan. Pici olívaolajon a lecsepegtetett húst süsd meg nagy lángon. A zöldségeket öntsd le az elkészített öntettel, és tedd rá a megsült húscsíkokat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkemell citromos szószban
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg pármai sonka
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál liszt
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
A csirkemelleket vágd ketté, és sóval, borssal dörzsöld be. Pici olajat a serpenyőben forrósíts fel, majd tedd bele a húsokat, és körülbelül negyed óra alatt mindkét felüket süsd meg. A vöröshagymát vágd hasábokra, a rozmaring tűleveleit szedd le. A hagymát a vajon pirítsd meg, szórd rá a rozmaringot, a kockára vágott sonkát, a zöldborsót, és körülbelül 5 percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd meg. Ha a hús jó, szedd ki, a serpenyőben maradt léhez keverd hozzá a tejszínt, a citromlevet, és forrald össze. Ha nagyon folyós, tegyél bele pici lisztet. A csirkemelleket fektesd a sonkás zöldborsóra, és locsold meg a citromos öntettel.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka