A 7 legfinomabb tészta receptje képpel
Gnocchi, bolognai, rakott
A tésztákat nem lehet nem szeretni, egyszerűek, gyorsan kész vannak és ízletesek.
- Kancsár Péter
- 2014.09.02.
-
- címkék
Dia

Bolognai spagetti
A klasszikus darab, ha tésztaételről van szó, szinte mindenki erre a fogásra asszociál. A finom, friss fűszerekkel ízesített paradicsomszószban főtt darált hússal elkevert spagetti az egyik legjobb dolog, ami a tányérra kerülhet. A bolognai szósz egyébként tényleg Bolognából ered, már a 18. század vége óta ismerik és szeretik.
Dia

Carbonara spagetti
Az idehaza gyakran félreértett fogás méltó képviselője az egyszerű, de nagyszerű ételeknek. Itthon gyakorlatilag mindenki tejszínnel készíti, ami eredetileg egyáltalán nincs a receptben, mindössze tojás, só, bors, pecorino vagy parmezán sajt és jó minőségű szalonna szükséges a hagyományos carbonara-feltéthez.
Dia

Gombás-tejszínes tagliatelle
A magyar konyha előszeretettel használja a gombás-tejszínes szószt, ami nem csoda, hiszen egyszerűen készíthető, és kellemesen fűszeres íze sok mindenhez passzol. Sült húsokhoz éppúgy, mint egy egyszerű tésztához. A legjobb alá a frissen főtt olasz széles metélt, a tagliatelle, amivel még a tűzhelyen érdemes jól összedolgozni, hogy az ízek átjárják a tészta minden részét.
Dia

Sajtos makaróni, avagy a mac and cheese
Ennél egyszerűbb recept valószínűleg nem létezik, legfeljebb a vajas pirítós és a tükörtojás van még versenyben ezzel a fogással. Egyszerűen csak főzd meg a tésztát, add hozzá a sajtot, és süsd meg az egészet sütőben. A recept még tartalmaz egy-két feladatot, de nagyjából ennyire összetett.
Dia

Négysajtos penne
A sajtos tésztánál egyszerűen nincs jobb, ha a gyors vacsorákról van szó, illetve csak egy: a négysajtos tészta. A változatos ízű sajtok együtt egy nagyon ízletes, zamatos szószt adnak, amivel aztán a tésztát jól nyakon öntheted, és elégedetten elfogyaszthatod.
Dia

Spenótos gnocchi
A krumpliból készült tésztát elkészítheted házilag is, bár úgy nem ez lesz a valaha készült leggyorsabb vacsora, vagy veheted boltban is, a tejszínes-spenótos feltétet pedig nagyjából öt perc alatt bármikor összedobhatod. Egyesítve erőiket pedig egy igazán laktató és ínycsiklandó vacsorát kapsz, amiről természetesen nem maradhat le a frissen reszelt sajt sem.
Dia

Lasagne
Készítheted a klasszikus al forno változatban, egy kellemesen lágy spenótos töltelékkel, vagy gyakorlatilag bármilyen szószt tehetsz a tésztalapok közé, csak jó sok sajt és némi besamel is kerüljön bele és akkor biztos a siker. Egyre vigyázz: ha egyszer elkészítetted, mindig ezt fogják követelni tőled!