Tejszínes-gombás ragu

Húsra vagy tésztára

Egy finom tejszínes-gombás ragu ugyanolyan jól állhat egy adag frissen főzött tésztának, mint egy pár perc alatt kisüthető húsnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes-gombás raguval nem tudsz mellélőni, nemcsak húsokhoz és tésztához remek, de akár leveles tésztába töltve is kipróbálhatod, a végeredmény borítékolható.

Ha csak egyféle gombát használsz, akkor is nagyon finom lesz, de úgy az igazi, ha több fajtát is bevetsz!

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss gomba
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Ez nem egy bonyolult recept, szinte bármikor összedobhatod, ha van nem egészen fél órád. A gombát mosd meg, darabold fel, a szalonnát szintén, a hagymát pedig kockázd fel apróra. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már elég zsírt engedett, add hozzá a hagymát is - az olaj akkor kell, ha nem elég zsíros szalonnát választottál, ebben az esetben adj hozzá egy keveset -, és pirítsd üvegesre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha elérte a kívánt állapotot, add hozzá a gombát is, sózd és borsozd, és hagyd pár percig így rotyogni, körülbelül egy deci víz társaságában. Ha elfőtt a víz, és a gomba is eléggé megpuhult, keverd hozzá a paprikát, vigyázva, hogy ne égjen le, majd törd hozzá a fokhagymát, és öntsd fel az egészet a tejszínnel. Keverd meg párszor, várd meg, amíg rottyan egyet, aztán zárd el a gázt, és már kész is van a finom ragu.

Receptek gombakedvelőknek

Ha további gombás ételekhez is kedvet kaptál, nézd végig a képeket és válogass a receptek közül!

Így lesz tökéletes a bakonyi csirkemell

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük