Tejszínes-gombás ragu
Egy finom tejszínes-gombás ragu ugyanolyan jól állhat egy adag frissen főzött tésztának, mint egy pár perc alatt kisüthető húsnak.
A tejszínes-gombás raguval nem tudsz mellélőni, nemcsak húsokhoz és tésztához remek, de akár leveles tésztába töltve is kipróbálhatod, a végeredmény borítékolható.
Ha csak egyféle gombát használsz, akkor is nagyon finom lesz, de úgy az igazi, ha több fajtát is bevetsz!
Tejszínes-gombás ragu
Hozzávalók:
- 40 dkg friss gomba
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Ez nem egy bonyolult recept, szinte bármikor összedobhatod, ha van nem egészen fél órád. A gombát mosd meg, darabold fel, a szalonnát szintén, a hagymát pedig kockázd fel apróra. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már elég zsírt engedett, add hozzá a hagymát is - az olaj akkor kell, ha nem elég zsíros szalonnát választottál, ebben az esetben adj hozzá egy keveset -, és pirítsd üvegesre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha elérte a kívánt állapotot, add hozzá a gombát is, sózd és borsozd, és hagyd pár percig így rotyogni, körülbelül egy deci víz társaságában. Ha elfőtt a víz, és a gomba is eléggé megpuhult, keverd hozzá a paprikát, vigyázva, hogy ne égjen le, majd törd hozzá a fokhagymát, és öntsd fel az egészet a tejszínnel. Keverd meg párszor, várd meg, amíg rottyan egyet, aztán zárd el a gázt, és már kész is van a finom ragu.
Receptek gombakedvelőknek
Ha további gombás ételekhez is kedvet kaptál, nézd végig a képeket és válogass a receptek közül!