A tökéletes mézeskalács receptje
Hagyd megpuhulni
A tökéletes mézeskalács titka az időben rejlik, ahhoz, hogy finom puha legyen, állnia kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézeskalács-készítés közösségi élménynek is remek, hívd össze a családod, és találjátok ki együtt a megfelelő formákat, igazán jó móka lesz!

Tojásfehérje és porcukor keverékéből lesz a legjobb díszítő cukormáz, egy fehérjéhez három-négy deka porcukrot keverj és pár csepp citromlevet, így kellőképp sűrű lesz, jól tudsz majd vele dolgozni!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg méz
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 dkg szegfűszeg - őrölt
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szobahőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.

Ha elérte a megfelelő állagot, tedd hűtőbe legalább pár órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát elvan ott. Ha az idő letelt, gyúrd át alaposan a tésztát, majd szedd kisebb gombócokra, és nyújtsd ki lisztezett deszkán. Végy elő egy nagyobb tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd lisztezett kiszúrókkal szurkáld ki a megfelelő formákat, és helyezd el őket szellősen a tepsin. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tepsit. Ha a mézeskalácsok szépen megbarnultak, vedd ki őket, majd ne nyúlj hozzájuk, míg ki nem hűlnek, és csak utána tedd őket a leendő helyükre, aztán kezdődhet a díszítés.

Ötletek mézeskalácsra

A sütemény, ami nem csak finom, de a fán is jól mutat, nézd meg képes cikkünket, ahonnan ötletet meríthetsz, milyenre is formáld az édességet

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük