A tökéletes mézeskalács receptje
Hagyd megpuhulni
A tökéletes mézeskalács titka az időben rejlik, ahhoz, hogy finom puha legyen, állnia kell.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézeskalács-készítés közösségi élménynek is remek, hívd össze a családod, és találjátok ki együtt a megfelelő formákat, igazán jó móka lesz!

Tojásfehérje és porcukor keverékéből lesz a legjobb díszítő cukormáz, egy fehérjéhez három-négy deka porcukrot keverj és pár csepp citromlevet, így kellőképp sűrű lesz, jól tudsz majd vele dolgozni!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg méz
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 dkg szegfűszeg - őrölt
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szobahőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.

Ha elérte a megfelelő állagot, tedd hűtőbe legalább pár órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát elvan ott. Ha az idő letelt, gyúrd át alaposan a tésztát, majd szedd kisebb gombócokra, és nyújtsd ki lisztezett deszkán. Végy elő egy nagyobb tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd lisztezett kiszúrókkal szurkáld ki a megfelelő formákat, és helyezd el őket szellősen a tepsin. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tepsit. Ha a mézeskalácsok szépen megbarnultak, vedd ki őket, majd ne nyúlj hozzájuk, míg ki nem hűlnek, és csak utána tedd őket a leendő helyükre, aztán kezdődhet a díszítés.

Ötletek mézeskalácsra

A sütemény, ami nem csak finom, de a fán is jól mutat, nézd meg képes cikkünket, ahonnan ötletet meríthetsz, milyenre is formáld az édességet

Ezt is szeretjük