Ropogós mézes-mázas sült krumpli: dijoni mustár adja meg a karakterét

A mézes-mázas sült krumpli dijoni mustáros szósszal különleges köret a szárazabb húsok mellé.

Mézes-mustáros sült krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a húsoknak áll jól a mézes-mustáros ízesítés. Ez a ropogós mézes-mázas sült krumpli különleges és karakteres. Nagyon jól megy bármilyen hús mellé, aminek nincs jellegzetes szaftja. Készítheted nyáron újkrumpliból, szezonon kívül pedig a sárga burgonya a legjobb hozzá.

Mézes-mustáros sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 dl fehérbor
  • 1.5 teáskanál méz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 0.5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Az újkrumplit és a sárga héjú burgonyát nem kell meghámozni, ha más fajtát használsz, azt pucold meg. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét.

 

Egy serpenyőben hevíts olajat, és dobd rá a krumplidarabokat. Sózd, borsozd, és kanalazd rá a mézes-mustáros keveréket. Forgasd össze, és nagy lángon pirítsd addig, amíg a szósz megbarnul rajta. Ekkor öntsd fel fehérborral. Vedd a lángot kicsire, és fedő alatt, időnként megkeverve párold puhára nagyjából negyedóra alatt. Amikor a levét már szinte elfőtte, és a krumpli megpuhul, egy kevés vajat olvassz még hozzá.

Ropogós hasábburgonya mártogatóssal: ne a mirelitet vedd

Az aranybarna sült burgonya a házi fűszerkeveréktől lesz igazán finom, melyben a fokhagyma és a fűszerpaprika aromái keverednek.

Elolvasom
Ezt is szeretjük