Ropogós mézes-mázas sült krumpli: dijoni mustár adja meg a karakterét
A mézes-mázas sült krumpli dijoni mustáros szósszal különleges köret a szárazabb húsok mellé.
Nem csak a húsoknak áll jól a mézes-mustáros ízesítés. Ez a ropogós mézes-mázas sült krumpli különleges és karakteres. Nagyon jól megy bármilyen hús mellé, aminek nincs jellegzetes szaftja. Készítheted nyáron újkrumpliból, szezonon kívül pedig a sárga burgonya a legjobb hozzá.
Mézes-mustáros sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2.5 dl fehérbor
- 1.5 teáskanál méz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 0.5 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Az újkrumplit és a sárga héjú burgonyát nem kell meghámozni, ha más fajtát használsz, azt pucold meg. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és dobd rá a krumplidarabokat. Sózd, borsozd, és kanalazd rá a mézes-mustáros keveréket. Forgasd össze, és nagy lángon pirítsd addig, amíg a szósz megbarnul rajta. Ekkor öntsd fel fehérborral. Vedd a lángot kicsire, és fedő alatt, időnként megkeverve párold puhára nagyjából negyedóra alatt. Amikor a levét már szinte elfőtte, és a krumpli megpuhul, egy kevés vajat olvassz még hozzá.
Így még soha nem készítettél sült krumplit: az izgalmas köret sokféle hús mellé passzol.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept