Mennyei mézes-mustáros sertéskaraj egyben sütve: sörös szafttal ellenállhatatlan

Ha így készíted a mézes-mustáros sertéskarajt, biztos lehetsz benne, hogy nem fog kiszáradni.

Mézes-mustáros sertéskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros sertéskaraj egyik legfontosabb trükkje az, hogy alacsony hőfokon, sokáig kell sütni. Akár négy-hat órára is szükség lehet, hogy jól átsüljön, az eredmény azonban egy puha, omlós, szaftos csoda lesz. Még finomabb lesz a szaft, ha sört is öntesz alá.

Mézes-mustáros sertéskaraj

Hozzávalók

  • 1 kg egész sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 dl világos sör
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a borssal. Fektesd a karajt ebbe a keverékbe, és pihentesd a szobahőmérsékleten egy-két órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a sütőbe kerülve hamar összeugrik.

 

A pácolási idő leteltével a húst tedd egy tepsibe. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel sörrel, és alufóliával letakarva told 90 fokos sütőbe. Így süsd négy-hat órát, amíg csodálatosan puha és omlós lesz. Amikor kész, vedd ki a sütőből, várj negyedórát, és csak utána szeleteld.

A szaftos szűzpecsenye is nagyon finom lesz mézes-mustáros pácban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük