Mennyei mézes-mustáros sertéskaraj egyben sütve: sörös szafttal ellenállhatatlan
Ha így készíted a mézes-mustáros sertéskarajt, biztos lehetsz benne, hogy nem fog kiszáradni.
A mézes-mustáros sertéskaraj egyik legfontosabb trükkje az, hogy alacsony hőfokon, sokáig kell sütni. Akár négy-hat órára is szükség lehet, hogy jól átsüljön, az eredmény azonban egy puha, omlós, szaftos csoda lesz. Még finomabb lesz a szaft, ha sört is öntesz alá.
Mézes-mustáros sertéskaraj
Hozzávalók
- 1 kg egész sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 dl világos sör
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéskarajt szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a borssal. Fektesd a karajt ebbe a keverékbe, és pihentesd a szobahőmérsékleten egy-két órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a sütőbe kerülve hamar összeugrik.
A pácolási idő leteltével a húst tedd egy tepsibe. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel sörrel, és alufóliával letakarva told 90 fokos sütőbe. Így süsd négy-hat órát, amíg csodálatosan puha és omlós lesz. Amikor kész, vedd ki a sütőből, várj negyedórát, és csak utána szeleteld.
A szaftos szűzpecsenye is nagyon finom lesz mézes-mustáros pácban.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept