Mennyei mézes-mustáros sertéskaraj egyben sütve: sörös szafttal ellenállhatatlan
Ha így készíted a mézes-mustáros sertéskarajt, biztos lehetsz benne, hogy nem fog kiszáradni.
A mézes-mustáros sertéskaraj egyik legfontosabb trükkje az, hogy alacsony hőfokon, sokáig kell sütni. Akár négy-hat órára is szükség lehet, hogy jól átsüljön, az eredmény azonban egy puha, omlós, szaftos csoda lesz. Még finomabb lesz a szaft, ha sört is öntesz alá.
Mézes-mustáros sertéskaraj
Hozzávalók
- 1 kg egész sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 dl világos sör
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéskarajt szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a borssal. Fektesd a karajt ebbe a keverékbe, és pihentesd a szobahőmérsékleten egy-két órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a sütőbe kerülve hamar összeugrik.
A pácolási idő leteltével a húst tedd egy tepsibe. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel sörrel, és alufóliával letakarva told 90 fokos sütőbe. Így süsd négy-hat órát, amíg csodálatosan puha és omlós lesz. Amikor kész, vedd ki a sütőből, várj negyedórát, és csak utána szeleteld.
A szaftos szűzpecsenye is nagyon finom lesz mézes-mustáros pácban.
Mézes-mustáros pácban sült szűzpecsenye: a fejedelmi étel egyszerűen készül
A még intenzívebb zamat kedvéért érdemes sütés előtt egy éjszakát pácban pihentetni a húst, így lesz bőven ideje magába szívni a fűszereket.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció