Omlós, szaftos mézes-mustáros sertésszelet: a páctól lesz igazán omlós a hús
Úgy az igazi a mézes-mustáros sertésszelet, ha a csodás ízeket hagyod összeérni a hűtőben.

A méz és a mustár remek páros, különösen igaz ez akkor, ha karakteresebb, magos mustárt választasz. A karajszeleteket kend be az illatos mázzal, és egy éjszakát hagyd a pácban. Másnap serpenyőben gyorsan süss rá kérget, így megakadályozod, hogy a hús kiszáradjon, és ezután tedd tepsiben a sütőbe. A karajt felhasználás előtt ki kell klopfolni. Az ezzel járó zajt minimálisra csökkentheted, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá.
Mézes-mustáros sertésszelet
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál magos mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál metélőhagyma a tálaláshoz
- olaj a sütéshez
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg sóval és borssal, kend meg mustárral, csorgasd rájuk a mézet, majd az egészet masszírozd alaposan a húsba. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsok mindkét oldalát nagy lángon, két-két perc alatt pirítsd meg, majd pakold tepsibe, és locsold meg a sütésből visszamaradt olajjal. Takard le alufóliával, így süsd bő egy órát, amíg a karajszeletek teljesen omlóssá válnak.
Tálaláskor szórd meg a húst apróra vágott metélőhagymával.
Köretnek rozmaringos újkrumplit adhatsz mellé.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció