Omlós, szaftos mézes-mustáros sertésszelet: a páctól lesz igazán omlós a hús
Úgy az igazi a mézes-mustáros sertésszelet, ha a csodás ízeket hagyod összeérni a hűtőben.
A méz és a mustár remek páros, különösen igaz ez akkor, ha karakteresebb, magos mustárt választasz. A karajszeleteket kend be az illatos mázzal, és egy éjszakát hagyd a pácban. Másnap serpenyőben gyorsan süss rá kérget, így megakadályozod, hogy a hús kiszáradjon, és ezután tedd tepsiben a sütőbe. A karajt felhasználás előtt ki kell klopfolni. Az ezzel járó zajt minimálisra csökkentheted, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá.
Mézes-mustáros sertésszelet
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál magos mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál metélőhagyma a tálaláshoz
- olaj a sütéshez
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg sóval és borssal, kend meg mustárral, csorgasd rájuk a mézet, majd az egészet masszírozd alaposan a húsba. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és a húsok mindkét oldalát nagy lángon, két-két perc alatt pirítsd meg, majd pakold tepsibe, és locsold meg a sütésből visszamaradt olajjal. Takard le alufóliával, így süsd bő egy órát, amíg a karajszeletek teljesen omlóssá válnak.
Tálaláskor szórd meg a húst apróra vágott metélőhagymával.
Köretnek rozmaringos újkrumplit adhatsz mellé.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció