Omlós mézes-mázas oldalas dijoni mustárral: leválik a hús a csontról

Még finomabb lesz a mézes-mázas oldalas, ha karakteres ízű dijoni mustárt használsz a páchoz.

Mézes-mustáros oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts gyakrabban oldalast, mert fejedelmi fogások válhatnak belőle! A mézes-mustáros pác egyszerűen fantasztikus mellé, különösen, ha dijoni mustárt használsz hozzá. Attól sem kell megijedned, ha a méz kikristályosodott: ez nem jelenti azt, hogy megromlott volna, egyszerűen csak melegítsd fel, és újra folyékonnyá válik.

Mézes-mustáros oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertésoldalas
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1.5 evőkanál dijoni mustár
  • bors
  • zsír a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sertésoldalast mosd meg. A mézet és a mustárt egy kisebb tálban keverd el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Letakarva pihentesd a hűtőben minimum hat órát, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenhet a pácban.

 

Másnap egy tepsit jól kenj ki zsírral. Helyezd bele az oldalast, sózd meg, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, és így süsd további 30 percet. Közben folyamatosan locsolgasd a szaftjával.

Az omlós sertésoldalas ázsiai fűszerekkel készítve is mennyei.

Ázsiai ragacsos oldalas: a hús szinte magától omlik le a csontról

A pirosra sült, izgalmas fűszerezésű oldalas bármilyen körettel kínálva tökéletes, lehet az krumplipüré vagy tojásos rizs.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük