Omlós mézes-mázas oldalas dijoni mustárral: leválik a hús a csontról
Még finomabb lesz a mézes-mázas oldalas, ha karakteres ízű dijoni mustárt használsz a páchoz.
Készíts gyakrabban oldalast, mert fejedelmi fogások válhatnak belőle! A mézes-mustáros pác egyszerűen fantasztikus mellé, különösen, ha dijoni mustárt használsz hozzá. Attól sem kell megijedned, ha a méz kikristályosodott: ez nem jelenti azt, hogy megromlott volna, egyszerűen csak melegítsd fel, és újra folyékonnyá válik.
Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 1.5 evőkanál dijoni mustár
- só
- bors
- zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A sertésoldalast mosd meg. A mézet és a mustárt egy kisebb tálban keverd el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Letakarva pihentesd a hűtőben minimum hat órát, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenhet a pácban.
Másnap egy tepsit jól kenj ki zsírral. Helyezd bele az oldalast, sózd meg, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le róla a fóliát, és így süsd további 30 percet. Közben folyamatosan locsolgasd a szaftjával.
Az omlós sertésoldalas ázsiai fűszerekkel készítve is mennyei.
Ázsiai ragacsos oldalas: a hús szinte magától omlik le a csontról
A pirosra sült, izgalmas fűszerezésű oldalas bármilyen körettel kínálva tökéletes, lehet az krumplipüré vagy tojásos rizs.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció