Mézes-mustáros csirkecomb: kívül ropogósra sül, belül fantasztikusan puha, omlós
A méz és a mustár tökéletesen illik egymáshoz. A csirkecombot is érdemes a sós-édes pácban sütni.

mezes-mustaros-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros csirke tökéletes munka után, de akár családi ebéd főszereplője is lehet. A combot sokan szeretik, a különféle pácok pedig jól mennek hozzá, így ez az édes, sós keverék is. A pácnak köszönhetően a hús kisebb eséllyel szárad ki. A saláta, a rizs vagy a krumpli bármilyen formában tökéletes hozzá. 

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borssal, és kend be a mézes keverékkel. Ügyelj, hogy mindenhol befedje a csirkét. Rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. 
Fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Tálaláskor rozmaringgal is megszórhatod. 
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.

Ezt is szeretjük