Vajpuha oldalas mézes-fokhagymás szaftban: egyszerre édes és fűszeres

A csupa természetes összetevőből álló mézes-fokhagymás oldalasból nem lesz elég egy adag.

Mézes-fokhagymás oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

mézes-fokhagymás szaftban sült vajpuha oldalas szétolvad a szádban. Az oldalas az egyik legfinomabb, és egyben legkönnyebben kezelhető húsrész, mivel süthető egyben, vagy egyszerűen a csontok mentén feldarabolva. Ez a recept jó lesz sült krumplival, majonézes salátával, vagy főzelék tetejére feltétnek.

Mézes-fokhagymás oldalas

Hozzávalók 6 személyre

  • 17 dkg méz
  • 12 dkg barna cukor
  • 4.5 dl víz (kétfelé szedve)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2.5 dkg oldalas
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén darabold fel, szórd meg kevés sóval és borssal, és egyengesd el egy nagy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást a darabok. Önts alá bő két deci vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd másfél órát.

Egy kis tálban keverd el a cukrot a keményítővel és a gyömbérrel. Add hozzá a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a maradék vizet. Keverd simára. Az elősütött oldalast vedd ki a sütőből. Öntsd le alóla a keletkezett zsírt, és kanalazd rá a mézes szószt. Fedetlenül told vissza a sütőbe további 45 percre.

Gazdag székelykáposzta jó sok hússal: két napra is betervezheted

A pörköltalappal készült tunkolós fogás bőséges és nagyon finom. Érdemes nagyobb adagban összedobni, mert másnap, újramelegítve még jobb, mint frissen.

Elolvasom

Kép: Olga Mazyarkina / Getty Images

Ezt is szeretjük