Omlós, mézes-mustáros sertésszelet: csábító falatok a sütőből
Ha idegenkednél a mézes-mustáros páctól, akkor is adj esélyt ennek a puha, ízekben gazdag sertésszeletnek.

mezes-mustaros-serestarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezután mindenki megnyalja mind a tíz ujját! Karajból, tarjából és szűzpecsenyéből is finom lesz a mézes-mustáros sertésszelet. Érdemes előző este bepácolni a húst, hogy még jobban magába szívja a csodás aromákat. A sütésből visszamaradt zsírt se dobd ki, inkább tunkold ki. Sült zöldség, saláta, de bármilyen hagyományos köret is jól illik hozzá. 

Mézes-mustáros karaj

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéskaraj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, vágd vékony szeletekre, kicsit klopfold ki, de ne túl vékonyra, és sózd be. Az olajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával, a mézzel és a mustárral, majd forgasd meg a sertésszeleteket a pácban. Pihentesd benne két-három órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. 

Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a szeleteket. Locsold rá a megmaradt páclét, és önts alá kevés vizet. Fedd le fóliával, told a sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Akkor az igazi, ha belül puha, és kívül szép piros. 

A sertéshúst változatosan elkészítheted, a sertésszűzből gyorsan remek ragut dobhatsz össze. 

Ezt is szeretjük