Szaftos csirkecombok mézes-fokhagymás szószban: így sül ropogósra a bőre
A mézes-fokhagymás csirkecomb egyszerre édes és pikáns, ropogós és omlós.
A mézes-fokhagymás csirkecombok lelke a ragacsos máz és a lágy szaft, amelyben úgy sül meg a hús, hogy a bőre ropogósra pirul, miközben belül finom omlós marad. Az elkészítése nem bonyolult, csak keverd össze a máz hozzávalóit, kend a húsra, és már mehet is a sütőbe.
Mézes-fokhagymás csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj + kevés a pihentetéshez
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Ha a pácolási idő letelt, a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a húsokat. A mázhoz a mustárt keverd össze két evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Egy tepsiben fektesd egymás mellé a combokat, kend meg a mézes mázzal, önts alá fél deci vizet, és alufóliával letakarva süsd 200 fokon egy órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még tíz percig, hogy a bőre ropogósra süljön.
A méz a szójaszósszal is remek párost alkot: így is készíthetsz omlós és ragacsos csirkecombot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept