Szaftos csirkecombok mézes-fokhagymás szószban: így sül ropogósra a bőre

A mézes-fokhagymás csirkecomb egyszerre édes és pikáns, ropogós és omlós.

Mézes-fokhagymás csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes-fokhagymás csirkecombok lelke a ragacsos máz és a lágy szaft, amelyben úgy sül meg a hús, hogy a bőre ropogósra pirul, miközben belül finom omlós marad. Az elkészítése nem bonyolult, csak keverd össze a máz hozzávalóit, kend a húsra, és már mehet is a sütőbe.

Mézes-fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj + kevés a pihentetéshez
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Ha a pácolási idő letelt, a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a húsokat. A mázhoz a mustárt keverd össze két evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Egy tepsiben fektesd egymás mellé a combokat, kend meg a mézes mázzal, önts alá fél deci vizet, és alufóliával letakarva süsd 200 fokon egy órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még tíz percig, hogy a bőre ropogósra süljön.

A méz a szójaszósszal is remek párost alkot: így is készíthetsz omlós és ragacsos csirkecombot.

Vajpuha, mézes-szójaszószos csirkecomb: a sütő végzi a munkát

A puhára sült csirkecomb egyszerre édes és sós mázat kap a nyakába, sokkal finomabb és szaftosabb is lesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük