Sűrű mexikói zöldségleves: megáll benne a kanál
A mexikói zöldséglevesbe kerül kétféle bab és sok egyéb finomság is.

A sűrű mexikói zöldségleves paradicsomos lében fő, az alapja pedig a bab, ettől lesz igazán kiadós. Mint a legtöbb hasonló fogáshoz, ehhez is jól passzol a chili és a friss koriander. A tetejére egy kanál tejfölt szoktak kanalazni, de ha különlegesebbre vágysz, guacamole is mehet mellé.
Mexikói zöldségleves
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg vörösbabkonzerv
- 40 dkg fehérbabkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál hámozottparadicsom-konzerv
- 1 l alaplé
- 1 lila hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szál halványító zeller
- 1 csokor koriander
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál chili
- 1 kávéskanál bors
- só
- tejföl és guacamole a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát, a répát, a kaliforniai paprikát és a halványító zellert tisztítsd meg és szeleteld fel. Egy nagyobb lábosban hevíts olajat, és pirítsd őket át rajta. Néhány perc múlva add hozzá a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát és a sűrített paradicsomot. Keverd jól össze, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a leszűrt babot, a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, aprított korianderrel és chilivel. Forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és gyöngyöztetve főzd össze 35-40 perc alatt. A végén savanyítsd citromlével. Tálald ízlés szerint tejföllel vagy guacamoléval.
Pikáns, latinos fogás az enchilada, vagyis a sütőben sült, töltött tortillatekercs is.
Füstös hússal töltött tortillatekercsek chiliszószban, avagy enchilada
Csodás kényeztető étel és praktikus maradékfelhasználó ebéd egyben ez a húsos tekercs, vagyis a mexikói enchilada.
ElolvasomKép: Angelika Heine / Getty Images