Ínyenc házi guacamole: isteni avokádókrém villámgyorsan
Ma már bármelyik boltban kapsz avokádót, így a házi guacamole elkészítése is gyerekjáték lesz.

Ha szereted a különleges mártogatósokat, muszáj megismerkedned a házi készítésű avokádókrémmel. A guacamole akkor lesz az igazi, ha rücskös, fekete héjú gyümölcsből készíted. Citrom helyett használj hozzá lime-ot, a bele való paradicsomot pedig magozd ki, különben túl híg lesz a krém. Egy marék friss korianderzölddel az igazi, de ha nem kapsz ilyet, vagy nem szereted, nyugodtan kihagyhatod.
Házi guacamole receptje
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis lila hagyma
- 1 paradicsom
- 1 késhegynyi chili
- 0.5 lime leve
- 1 csokor koriander (elhagyható)
Elkészítés:
Az avokádók magjait távolítsd el, húsukat kanalazd ki, és villával törd össze. Add hozzá az átnyomott fokhagymát, a felkockázott lila hagymát, a kimagozott és apró darabokra vágott paradicsomot, a chilit, a lime levét és a felaprított koriandert. Takard le frissen tartó fóliával, különben az avokádó nagyon hamar megbarnul, majd tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Tortillába tekert húsok mellé isteni mártogatós, próbáld ki a mexikói csirketaquitos kísérőjeként.