Friss, finom medvehagymaleves
A medvehagymaszezon a tavasz közeledtének biztos jele, főzz te is belőle egy finom levest.
Ugyan a piacokon is beszerezheted a medvehagymát, de jó időben egy kellemes túrával egybekötött gyűjtés sokkal hangulatosabb.
Tálaláshoz érdemes félretenned pár levelet, hogy majd azzal díszíthesd a kész levest.
Medvehagymaleves
Hozzávalók:
- 2 csokornyi medvehagyma
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes krumpli
- 2 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A medvehagyma leveleit mosd át jó alaposan, majd vágd vékony csíkokra. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb kockákra. Egy lábasban hevíts két evőkanálnyi olívaolajat, törd bele a fokhagymát, tedd mellé a csíkokra vágott medvehagymát, és dinszteld meg néhány perc alatt.
Ezután add hozzá a krumplit is, fűszerezd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel - vagy ugyanennyi vízzel, és dobd bele a kockákat -, és főzd negyed óráig. Ha ez letelt, öntsd hozzá a tejszínt is, és egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet egyneművé.
Zsírégető receptek tavaszra
A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor érdemes egy kicsit átgondolni az étrendedet is, itt van hozzá néhány recept.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- brokkoli
Sűrű és illatos brokkolikrémleves
- zöldséges
- leves
Tejfölös zöldbableves
- erdély
- ecet