Friss, finom medvehagymaleves

Itt a szezon!

A medvehagymaszezon a tavasz közeledtének biztos jele, főzz te is belőle egy finom levest.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan a piacokon is beszerezheted a medvehagymát, de jó időben egy kellemes túrával egybekötött gyűjtés sokkal hangulatosabb.

Tálaláshoz érdemes félretenned pár levelet, hogy majd azzal díszíthesd a kész levest.

Medvehagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 csokornyi medvehagyma
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A medvehagyma leveleit mosd át jó alaposan, majd vágd vékony csíkokra. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb kockákra. Egy lábasban hevíts két evőkanálnyi olívaolajat, törd bele a fokhagymát, tedd mellé a csíkokra vágott medvehagymát, és dinszteld meg néhány perc alatt.

Ezután add hozzá a krumplit is, fűszerezd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel - vagy ugyanennyi vízzel, és dobd bele a kockákat -, és főzd negyed óráig. Ha ez letelt, öntsd hozzá a tejszínt is, és egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet egyneművé.

Zsírégető receptek tavaszra

A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor érdemes egy kicsit átgondolni az étrendedet is, itt van hozzá néhány recept.

7 zsírégető recept tavaszra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük