Friss, finom medvehagymaleves
Itt a szezon!
A medvehagymaszezon a tavasz közeledtének biztos jele, főzz te is belőle egy finom levest.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan a piacokon is beszerezheted a medvehagymát, de jó időben egy kellemes túrával egybekötött gyűjtés sokkal hangulatosabb.

Tálaláshoz érdemes félretenned pár levelet, hogy majd azzal díszíthesd a kész levest.

Medvehagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 csokornyi medvehagyma
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A medvehagyma leveleit mosd át jó alaposan, majd vágd vékony csíkokra. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb kockákra. Egy lábasban hevíts két evőkanálnyi olívaolajat, törd bele a fokhagymát, tedd mellé a csíkokra vágott medvehagymát, és dinszteld meg néhány perc alatt.

Ezután add hozzá a krumplit is, fűszerezd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel - vagy ugyanennyi vízzel, és dobd bele a kockákat -, és főzd negyed óráig. Ha ez letelt, öntsd hozzá a tejszínt is, és egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet egyneművé.

Zsírégető receptek tavaszra

A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor érdemes egy kicsit átgondolni az étrendedet is, itt van hozzá néhány recept.

Blog.hu ajánló