Sűrű és illatos brokkolikrémleves
20 perc alatt kész!
Mint a krémleveseket általában, a brokkolis változatot sem nehéz összedobnod.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges zöldségekből bármikor pillanatok alatt isteni krémlevest készíthetsz, ami tele van vitaminnal és a szervezeted is hálás érte.

Frissen sütött, felkockázott pirítóssal - sajtos, vagy sima -, vagy pirított baconnel a legjobb.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej brokkoli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kisebb krumpli
  • 1 liter zöldségleves - kockából is jó
  • 2,5 dl tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A hagymát és a krumplit pucold meg, a brokkolikat mosd át alaposan és szedd rózsákra. A hagymát és a krumplikat kockázd fel. Végy elő egy megfelelő lábast, forrósíts benne egy kis olajat, majd dinszteld meg rajta a hagymát.

Ha már kellőképp üveges, add hozzá a krumplit, majd a brokkolit is, keverj rajta így párat, majd öntsd fel a levessel - vagy vízzel és dobd bele a leveskockát - sózd, borsozd - esetleg fehérborssal - kedved szerint, majd főzd a zöldségeket puhára. Miután minden megfőtt, vedd le a tűzről, add hozzá a tejfölt, majd botmixerrel krémesítsd az egészet, tedd vissza a lángra, rottyants rajta még egyet és már kész is vagy.

Isteni krémlevesek a hét minden napjára

Mivel nagyon gyorsan elkészítheted, nincs kifogás, hogy akár a hét minden napján élvezd a zöldségekből főzött krémleveseket

Ezt is szeretjük