Mázas, szezámmagos csirkecomb: enyhén csípős, és nagyon finom
A ragacsos, szezámmagos csirkecomb egyszerre édes és sós, ropogós és omlós.

Ha szívesen betérsz a sarki kínai étterembe, akkor ezt a mázas szezámmagos csirkecombot is biztosan jóízűen fogyasztod el! Ezúttal bundát nem kap a hús, csak izgalmas pácot. Érdemes benne legalább egy-két órát pihentetni, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. Most már a hozzávalók beszerzése sem okozhat különösebb kihívást.
Mázas, szezámmagos csirkecomb
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb alsó
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál szójaszósz
- só
- bors
- jalapeno paprika
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, majd sózd be. Keverd össze a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, az olajat, a borsot, a szezámmagot, és kend be vele a húst. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
Pihentetés után rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázva told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig. Félidőben fordítsd meg a combokat. Ha puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Ha bírod a csípőset, jalapeno paprikával kínáld.
A kínai tojáslevest kóstoltad már? Selymes, olcsó és nagyon finom.