Mázas, szezámmagos csirkecomb: enyhén csípős, és nagyon finom

A ragacsos, szezámmagos csirkecomb egyszerre édes és sós, ropogós és omlós.

Mázas, szezámmagos csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen betérsz a sarki kínai étterembe, akkor ezt a mázas szezámmagos csirkecombot is biztosan jóízűen fogyasztod el! Ezúttal bundát nem kap a hús, csak izgalmas pácot. Érdemes benne legalább egy-két órát pihentetni, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. Most már a hozzávalók beszerzése sem okozhat különösebb kihívást. 

Mázas, szezámmagos csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • bors
  • jalapeno paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, majd sózd be. Keverd össze a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, az olajat, a borsot, a szezámmagot, és kend be vele a húst. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Pihentetés után rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázva told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig. Félidőben fordítsd meg a combokat. Ha puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Ha bírod a csípőset, jalapeno paprikával kínáld. 
A kínai tojáslevest kóstoltad már? Selymes, olcsó és nagyon finom. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük