Mázas, szezámmagos csirkecomb: enyhén csípős, és nagyon finom
A ragacsos, szezámmagos csirkecomb egyszerre édes és sós, ropogós és omlós.

mazas-szezammagos-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szívesen betérsz a sarki kínai étterembe, akkor ezt a mázas szezámmagos csirkecombot is biztosan jóízűen fogyasztod el! Ezúttal bundát nem kap a hús, csak izgalmas pácot. Érdemes benne legalább egy-két órát pihentetni, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. Most már a hozzávalók beszerzése sem okozhat különösebb kihívást. 

Mázas, szezámmagos csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • bors
  • jalapeno paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, majd sózd be. Keverd össze a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, az olajat, a borsot, a szezámmagot, és kend be vele a húst. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Pihentetés után rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázva told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig. Félidőben fordítsd meg a combokat. Ha puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Ha bírod a csípőset, jalapeno paprikával kínáld. 
A kínai tojáslevest kóstoltad már? Selymes, olcsó és nagyon finom. 

Ezt is szeretjük