Mázas, szezámmagos csirkecomb: enyhén csípős, és nagyon finom
A ragacsos, szezámmagos csirkecomb egyszerre édes és sós, ropogós és omlós.

mazas-szezammagos-csirkecomb
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szívesen betérsz a sarki kínai étterembe, akkor ezt a mázas szezámmagos csirkecombot is biztosan jóízűen fogyasztod el! Ezúttal bundát nem kap a hús, csak izgalmas pácot. Érdemes benne legalább egy-két órát pihentetni, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. Most már a hozzávalók beszerzése sem okozhat különösebb kihívást. 

Mázas, szezámmagos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • bors
  • jalapeno paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, majd sózd be. Keverd össze a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, az olajat, a borsot, a szezámmagot, és kend be vele a húst. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Pihentetés után rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázva told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig. Félidőben fordítsd meg a combokat. Ha puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Ha bírod a csípőset, jalapeno paprikával kínáld. 
A kínai tojáslevest kóstoltad már? Selymes, olcsó és nagyon finom. 

Ezt is szeretjük