Malacpörkölt hideg estékre
Egy finom, gazdag pörkölt különösen jóleshet, ha odakint zimankó van. Főzd együtt a krumplival, és nem kell köretet csinálnod mellé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pörkölt igazi téli fogás, a hidegben jólesnek a zsírosabb falatok. Elkészíteni sem nehéz, így kezdő háziasszonyok is belevághatnak.

Ha együtt főzöd a hús és a krumplit, akkor két legyet ütsz egy csapásra, hiszen köretet már nem kell készítened.

Malacpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 6-7 szem kisebb krumpli
  • 2 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • zöldfűszerek

A megtisztított és megmosott malachúst vágd kockákra, és vágd ugyanilyen méretűre a krumplit is. Kockázd fel a hagymát, majd kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a malachúst, sózd meg, és addig pirítsd, amíg ki nem fehéredik.

Tedd rá a pirospaprikát és a fűszereket, add hozzá a krumplit, majd vízzel engedd fel. Főzd egy órán keresztül, tedd mellé a paradicsomot, és párold még 30 percet. Ha szükséges, néha öntsd fel kevés vízzel.

Ezt is szeretjük