4 ízes, szaftos, magyaros recept
Nem kell mindig olasz vagy kínai ételeket enni, hiszen itt van nekünk a jó kis toroskáposzta, no meg a pörköltek! Próbáld ki, finomak!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alföldi toroskáposzta

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 2 kg sertéshús
  • 4-5 nagyobb fej hagyma
  • őrölt bors
  • paprika

Egy fazékba rakj le egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, szórd meg paprikával, borssal, sóval.

A rétegezést addig végezd, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet ne önts alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben ne kevergesd, csak rázogasd. Alacsony lángon 3 óra alatt lesz kész.

Bácskai rizseshús 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • paprika

A sertéshúst kockázd fel, és készíts belőle pörköltet: futtasd meg olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a húst, sózd meg, és pirítsd addig, amíg meg nem barnul. Szórj rá pirospaprikát, engedd fel vízzel, majd párold.

A rizst mosd meg, és csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkezúza
  • 5 dl olaj
  • 3 fej hagyma
  • 3 evőkanál házipaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A zúzát alaposan tisztítsd meg. Az olajban fonnyaszd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd forgasd bele a kockára vágott zúzát. Sózd meg, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párold. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát. Időnként öntsd fel kevés vízzel. Mikor félpuha, karikázd bele a paprikát, a paradicsomot és főzd készre.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 db sós palacsinta
  • 50 dkg csirkepaprikás
  • 2 pohár tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • bors

A csirkepaprikást csepegtesd le, csontozd ki, bőrözd le és vágd apróra. Egy serpenyőben olvassz vajat, és a csirkehúst kevés sóval és borssal pirítsd meg. Töltsd a palacsintákba. A palacsintákat tedd egy tűzálló tálba, öntsd le a tejszínnel elkevert paprikás szaft felével, és előmelegített sütőben mintegy 20 percig süsd. Ekkor a szaft másik, felmelegített felét öntsd rá.

Ezt is szeretjük