A 4 legfinomabb húsétel

Szerintünk

Ha nem tudod, mi kerüljön a vasárnapi asztalra, akkor segítünk! Íme 4 isteni csirkehúsos finomság, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lilla - Tejfölös-paprikás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiló csirkehús
  • 2 és fél dl tejföl
  • babérlevél
  • édes pirospaprika
  • majoránna
  • só, bors
  • egy paradicsom
  • egy paprika

A hagymát párold üvegesre egy kevés olajon egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban. Vágd bele a paprikát és a paradicsomot, majd adj hozzá két kávéskanál pirospaprikát, és keverd össze.

Ezután add hozzá a húst, pirítsd meg, majd adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Tedd bele a fűszereket, egy csipet majoránnát, sót, borsot, egy vagy két babérlevelet, majd párold puhára a húst.

Ha megpuhult, habard össze a tejfölt egy evőkanál liszttel, majd add a húshoz, és keverd el csomómentesen. Várj, míg rottyan egyet, és már kész is. Galuskával az igazi, de különféle főtt tésztákkal is tálalhatod.

Noémi - Fehérboros-tejszínes csirke

Időnként előfordul, hogy otthon megállok morfondírozva a hűtő előtt, hogy mit is főzzek, de semmi kedvem lemenni a boltba. Szerencsére az ilyen lustább időkre gondolva a fagyasztóba néha felhalmozok pár csirkemellet, ilyenkor ezekhez fordulok. Egyik alkalommal különlegesen finomra sikerült, ezt a receptet idézem most fel az olvasóknak.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • majoranna, só, bors
  • 2-3 evőkanál vaj

Kiklopfolás után a filéket felszeletelem körülbelül 2x3 cm-es darabokra. Bedörzsölöm sóval, borssal, majorannával. A mustárt és az olíva olajat összekeverem, majd megforgatom benne a husikat. 20-30 percre beteszem a hűtőbe, hogy kicsit pácolódjon.
A vajat felolvasztom egy serpenyőben, majd rádobom az apróra vágott hagymát. Miután már a hagyma üvegessé vált, hozzáadom a húst. Amikor a hús már fehér, hozzáöntöm a fehérbort, és körülbelül 10-15 percig hagyom párolódni. Utána hozzáadom a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett összefőzöm. Közben időnként megkóstolom, hogy ellenőrizzem elég puha-e már a hús, vagy éppen szükséges-e még fűszerezni.
Köretnek rizst szoktam hozzá főzni, salátának pedig összevágok egy tálba jégsalátát, paradicsomot és újhagymát. Ehhez pedig még készítek valamilyen salátaöntetet, de úgy is finom, ha egyszerűen olívaolajat teszek rá.

Melinda - Mediterrán sült csirke

Nem vagyok kimondottan húsimádó, de az olasz konyha csábításának nehezen tudok ellenállni. Úgyhogy ha valami paradicsomos, és emellett még jó fűszeres is, akkor biztosan imádni fogom, hússal vagy anélkül. A kedvenc husis receptem is az olasz konyha ajándéka, egy finom, szaftos, de jól átsült csirkés fogás.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 3 szál rozmaring
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 5 nagyobb, hámozott paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csésze apró szemű krumpli

Az apróra szelt hagymát először pár perc alatt megfonnyasztom, majd hozzáadom a csirkehusit, amit pár pillanat alatt gyorsan megpirítok, a legnyagyobb lángon, majd hozzáadom a paradicsomokat. Eközben mikróban megmelegítek egy bögre vizet, amiben feloldom a húsleveskockát, és ráöntöm a paradicsomos husira. Hozzáadom a bazsalikomot, a rozmaringágacskákat és az apróra szeletelt fokhagymát is, majd az egészet felforralom. Ezután az egészet egy nagy hőálló tálba, a meghámozott krumpli tetejére öntöm, és 45 percre, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ági - Sajtos hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Nagyon egyszerű recept, ugyanakkor nagyon finom is. A csirkecombokat először filézd ki, majd vágd be, ha szükséges, hogy kilapuljon. Sózd meg minden oldalukat, majd fektesd őket kiolajozott tepsibe. Bőven kend meg tejföllel, és szórd rá a lereszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 20 percig, amíg a sajt meg nem pirul. Rizs illik hozzá leginkább.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük