4 ízes, szaftos, magyaros recept

Nem kell mindig olasz vagy kínai ételeket enni, hiszen itt van nekünk a jó kis toroskáposzta, no meg a pörköltek! Próbáld ki, finomak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alföldi toroskáposzta

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 2 kg sertéshús
  • 4-5 nagyobb fej hagyma
  • őrölt bors
  • paprika

Egy fazékba rakj le egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, szórd meg paprikával, borssal, sóval.

A rétegezést addig végezd, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet ne önts alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben ne kevergesd, csak rázogasd. Alacsony lángon 3 óra alatt lesz kész.

Bácskai rizseshús 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • paprika

A sertéshúst kockázd fel, és készíts belőle pörköltet: futtasd meg olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a húst, sózd meg, és pirítsd addig, amíg meg nem barnul. Szórj rá pirospaprikát, engedd fel vízzel, majd párold.

A rizst mosd meg, és csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt. Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkezúza
  • 5 dl olaj
  • 3 fej hagyma
  • 3 evőkanál házipaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A zúzát alaposan tisztítsd meg. Az olajban fonnyaszd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd forgasd bele a kockára vágott zúzát. Sózd meg, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párold. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát. Időnként öntsd fel kevés vízzel. Mikor félpuha, karikázd bele a paprikát, a paradicsomot és főzd készre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 db sós palacsinta
  • 50 dkg csirkepaprikás
  • 2 pohár tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • bors

A csirkepaprikást csepegtesd le, csontozd ki, bőrözd le és vágd apróra. Egy serpenyőben olvassz vajat, és a csirkehúst kevés sóval és borssal pirítsd meg. Töltsd a palacsintákba. A palacsintákat tedd egy tűzálló tálba, öntsd le a tejszínnel elkevert paprikás szaft felével, és előmelegített sütőben mintegy 20 percig süsd. Ekkor a szaft másik, felmelegített felét öntsd rá.

Ezt is szeretjük