Trükkös tippek grillezőknek

Igazi, hagyományos ételek, amit szabad tűzön is készíthetsz, és egy sor olyan trükk, amit eddig nem ismertél. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillezésre is igaz: a titok a részletekben rejlik, legyen szó az étel-ital előkészítéséről, a tálalásról vagy a technikai háttérről. Összegyűjtöttünk néhányat a praktikusabb fortélyokból, amelyekkel te is még kellemesebbé teheted az idei grillszezont.

Örülni a nyárnak, a barátoktól hallott sztoriknak, a közös nevetéseknek, közben érezni a grillezett sültek fantasztikus illatát, és elmerülni az ízekben. Hogy mindez idén is a lehető legjobban sikerüljön, segítünk felfrissíteni a szabadban grillezés-sütögetés hasznos egyszeregyét.

A következő tippekkel pedig hozzájárulunk ahhoz, hogy még inkább lenyűgözhesd a társaságot sültjeid ízével és tálalásával. Némelyik ötlet már elterjedt és népszerű, más trükkök pedig még igazán frissek és forróak, mint egy jól sikerült steak, amit éppen leemeltél a vaslapról.

Viszlát, sok kis szószos tányér!

Grillezésnél a kísérő szószok szinte ugyanolyan fontosak, mint az, ami a grillrácson sül. Vajon hogyan tudnád még egyszerűbben, ötletesebben és praktikusabban tálalni őket? A trükk: tegyél az asztal közepére egy muffinsütő tálcát, és a szószokat töltsd bele a mélyedésekbe, ahonnan mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Ez a népszerű trükk nálad is be fog válni!

Grillezz két sebességen!

Ugye, te is arra törekszel, hogy a sült hús, a krumpli vagy például a cukkini is pont megfelelően omlós, szaftos, illetve ropogós legyen? A sütnivalók eltérő tulajdonságai miatt érdemes a faszenet különböző mennyiségben eloszlatni a grillező két oldalán. A forróbb zónában süthetsz turbó fokozatban, majd a finomságokat áthúzva a másik oldalra, mérsékeltebb hőfokon fejezheted be a grillezésüket.

Állítsd meg a forgó saslikot!

Még könnyebben tudod kezelni a rablóhús - más néven saslik - pálcáit, ha a feldarabolt húsokba és zöldségekbe nem egy, hanem két nyársat szúrsz. Így a darabkák nem forognak össze-vissza a pálcán, és ezáltal még egyenletesebbre és zamatosabbra sütheted a finomságokat. Egyszerű, igaz? A fanyársakat azonban áztasd vízben sütés előtt, hogy ne hevüljenek túl.

Halak még finomabban

Mindenféle húsnak jól áll a grillezés, és neked is ajánljuk, hogy az egészséges és egyszerűen elkészíthető halakról se feledkezz meg. Még intenzívebbé teheted az ízüket, ha lime- vagy citromkarikákat teszel a grillre, és arra fekteted őket sülni.

Turbózd fel almalével!

A grillezés egyik legcsábítóbb vonása, hogy lenyűgözően intenzív és sokféle íz kerülhet a tányérokra. A következő tippünkkel tovább szélesítheted a palettát: még szebb színű, még izgalmasabb ízű és még omlósabb lesz a hús, ha sütés közben néhányszor lespricceled 100%-os almalével.

Jégakku másképpen

A finom grillfogásokhoz hűsítő italok is illenek, és a legjobb, ha mindig csak karnyújtásnyira vannak. Könnyen hidegen tarthatod, ha jeges vödörbe állítod őket - ötletes módon: készíts könnyen kezelhető, színes és látványos jégakkukat vízzel töltött kis lufikból! Tegyél jó sokat a fagyasztóba, fagyottan használd őket az italhűtő vödörben, majd ha belül elolvadtak, csöpögés és vízöntögetés nélkül cseréld ki őket a következő adagra.

Reméljük, apró praktikáinkkal még zamatosabb finomságokat tálalhatsz, és még több dicséretet kaphatsz elégedett vendégeidtől!

Ezt is szeretjük