Fűszeres, lilahagymával sült répa tepsiben sütve: finom, és még munka sincs vele

A sült répa édeskés, különleges köret. Fűszerezve, lilahagymával még finomabb lesz.

Lilahagymával sült répa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres répa a sütőben még édesebbé válik. Így, ebben a formában a gyerekek is szívesebben megeszik. Jól illik a halhoz és a sültekhez is. Még extrább lesz a fogás, ha a fehér mellett színes répákat is teszel a tepsibe. 

Lilahagymával sült répa

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat pucold meg, a nagyobb darabokat vágd legalább két részre, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd mellé a megpucolt lilahagymákat. Ha túl nagyok, ketté is vághatod. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Locsold meg a répákat a fűszeres keverékkel, a kezeddel kicsit forgasd össze. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirulna a répa, rakj a tepsire fóliát. Ha még különlegesebbé varázsolnád, akkor szórhatsz rá szezámmagot, reszelt parmezánt is 10 perccel előtte, mielőtt kivennéd a sütőből.

Ezt is szeretjük