Foszlós, libatepertős pogácsa: ha így hajtogatod, szép réteges lesz
A libatepertős pogácsa elkészítése igényel némi időt és türelmet, ám a frissen illatozó süti rögtön el is feledteti a sok munkát.

Foszlós, libatepertős pogácsa: ha így hajtogatod, szép réteges lesz
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Libatepertős pogácsa ma már nem készül olyan gyakran, mint nagyanyáink idejében. Ráérős napokon azonban szánd rá magad! Kívül ropogós, a belseje viszont finom puha, és garantáltan napok múlva is az marad. Ne félj a hajtogatástól, csak addig tűnik bonyolultnak, amíg nem fogsz hozzá.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg libatepertő
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál bor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, tehát várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, a borsot, majd morzsold össze a vajjal. Ezt követően készíts a közepébe egy mélyedést, és add hozzá az egyik tojást, a tejfölt, a bort és a megkelt élesztőt. Jól gyúrd össze, ha a tészta elválik a kezedtől és az edény falától, takard le, és meleg helyre téve keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.


A tepertőt ízlés szerint sózd és borsozd meg. Daráld le, vagy késsel vágd apró darabokra. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen másfél-két centi vastagra, és kend rá a tepertő felét. Hajtogasd a tésztát először alulról felfelé, majd felülről lefelé. Utána a bal harmadát hajtsd a tészta tetejére, a jobb harmadát pedig alá, majd keleszd 30 percig. Ismét nyújtsd ki, kend rá a maradék tepertőt, és ismét hajtogasd ugyanabban a sorrendben, mint az előbb. Keleszd újabb 30 percig.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd két centi vastagra, a tetejét késsel rácsozd be, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejét kend le egy villával felvert tojással. Keleszd még 20 percig, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.

Blog.hu ajánló