Libamájpástétom házilag
A legfinomabb dolgok egyike
Bár az ára borsos, mégsem szabad kihagyni a libamájpástétomot. Szinte lehetetlen elrontani.
- Ha tengerparton nyaralsz, ezt nem árt tudni: így hat a bőrre és a hajra a sós víz »
- Felháborodást keltett azzal, hogy kilátszott a térde: a 79 éves Jean Shrimpton szupermodellként lett híres »
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
Márton-nap környékén elszaporodnak a libahúsos ételek, több étterem is kínál ilyen menüt.


Ha te is kedvet kaptál a libamájhoz, de nincs kedved nagy lakomát csapni, akkor készíts libamájast.
Libamájpástétom
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 3 dl tokaji aszú vagy portói
- só, bors
A libamájpástétomot nagyon egyszerű elkészíteni, akadályt csupán a hozzávalók ára jelenthet. Egyszer azonban mindenképpen érdemes kipróbálni.
A libamájból vágd ki az ereket, tedd egy magas falú tűzálló tálba, borsozd meg, majd locsold rá a tokajit. Sütőben, lefedve egészen alacsony lángon süsd 40 percig.
Hagyd langyosra hűlni, de arra ügyelj, hogy ne dermedjen meg a kisült zsír. Tedd át egy másik tálba a májat, merj mellé a zsíros, boros szaftból, sózd meg, majd turmixold össze. Tedd hűtőbe, és hagyd megdermedni. Friss, ropogós kenyérrel az igazi.
OLVASD EL EZT IS!

- vörösbor
- sertéshús
Omlós szűzérmék vörösboros mártásban

- gomba
- marhahús