Libamájpástétom házilag

A legfinomabb dolgok egyike

Bár az ára borsos, mégsem szabad kihagyni a libamájpástétomot. Szinte lehetetlen elrontani.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Márton-nap környékén elszaporodnak a libahúsos ételek, több étterem is kínál ilyen menüt.

Ha te is kedvet kaptál a libamájhoz, de nincs kedved nagy lakomát csapni, akkor készíts libamájast.

Libamájpástétom

Hozzávalók:

  • 40 dkg libamáj
  • 3 dl tokaji aszú vagy portói
  • só, bors

A libamájpástétomot nagyon egyszerű elkészíteni, akadályt csupán a hozzávalók ára jelenthet. Egyszer azonban mindenképpen érdemes kipróbálni.

A libamájból vágd ki az ereket, tedd egy magas falú tűzálló tálba, borsozd meg, majd locsold rá a tokajit. Sütőben, lefedve egészen alacsony lángon süsd 40 percig.

Hagyd langyosra hűlni, de arra ügyelj, hogy ne dermedjen meg a kisült zsír. Tedd át egy másik tálba a májat, merj mellé a zsíros, boros szaftból, sózd meg, majd turmixold össze. Tedd hűtőbe, és hagyd megdermedni. Friss, ropogós kenyérrel az igazi.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük