Libamájpástétom házilag
Bár az ára borsos, mégsem szabad kihagyni a libamájpástétomot. Szinte lehetetlen elrontani.
Márton-nap környékén elszaporodnak a libahúsos ételek, több étterem is kínál ilyen menüt.
Ha te is kedvet kaptál a libamájhoz, de nincs kedved nagy lakomát csapni, akkor készíts libamájast.
Libamájpástétom
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 3 dl tokaji aszú vagy portói
- só, bors
A libamájpástétomot nagyon egyszerű elkészíteni, akadályt csupán a hozzávalók ára jelenthet. Egyszer azonban mindenképpen érdemes kipróbálni.
A libamájból vágd ki az ereket, tedd egy magas falú tűzálló tálba, borsozd meg, majd locsold rá a tokajit. Sütőben, lefedve egészen alacsony lángon süsd 40 percig.
Hagyd langyosra hűlni, de arra ügyelj, hogy ne dermedjen meg a kisült zsír. Tedd át egy másik tálba a májat, merj mellé a zsíros, boros szaftból, sózd meg, majd turmixold össze. Tedd hűtőbe, és hagyd megdermedni. Friss, ropogós kenyérrel az igazi.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- vörösbor
- sertéshús
Omlós szűzérmék vörösboros mártásban
- gomba
- marhahús