Libamájpástétom házilag
A legfinomabb dolgok egyike
Bár az ára borsos, mégsem szabad kihagyni a libamájpástétomot. Szinte lehetetlen elrontani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Márton-nap környékén elszaporodnak a libahúsos ételek, több étterem is kínál ilyen menüt.

Ha te is kedvet kaptál a libamájhoz, de nincs kedved nagy lakomát csapni, akkor készíts libamájast.

Libamájpástétom

Hozzávalók:

  • 40 dkg libamáj
  • 3 dl tokaji aszú vagy portói
  • só, bors

A libamájpástétomot nagyon egyszerű elkészíteni, akadályt csupán a hozzávalók ára jelenthet. Egyszer azonban mindenképpen érdemes kipróbálni.

A libamájból vágd ki az ereket, tedd egy magas falú tűzálló tálba, borsozd meg, majd locsold rá a tokajit. Sütőben, lefedve egészen alacsony lángon süsd 40 percig.

Hagyd langyosra hűlni, de arra ügyelj, hogy ne dermedjen meg a kisült zsír. Tedd át egy másik tálba a májat, merj mellé a zsíros, boros szaftból, sózd meg, majd turmixold össze. Tedd hűtőbe, és hagyd megdermedni. Friss, ropogós kenyérrel az igazi.

Ezt is szeretjük