Leveles tésztába bújt halfilé
25 perc alatt kész
Csomagold leveles tésztába az ünnepi vacsora főfogását! Az új külső a megszokott ízvilággal kitűnő párosítás, ami mindenkinek tetszeni fog.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült hal a legtöbb karácsonyi menüben kiemelkedő szerepet foglal el. Ha azonban már unod a sima panírozott vagy a párolt változatot, itt az ideje új praktika után nézned. A leveles tésztába bújtatott hús nem új keletű dolog, biztosan próbáltad már.

Tésztába bújva
Szabadon

Most vesd be a halnál is, és készíts egy isteni vacsorát ínycsiklandó receptünkből, mely ráadásul gyorsan elkészül, így nem kell a szentestét a tűzhely mellett töltened.

Leveles tésztába bújtatott halfilé

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 citrom
  • fekete kaviár
  • 1 tojás
  • vaj
  • kevés tejszín
  • bors

A halfilét sózd, borsozd meg ízlésed szerint. A citrom levét facsard ki, és dörzsöld be vele a halat. A kiengedett mirelit leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágd akkora téglalapokra, amekkorákra a halfilét is daraboltad.

A felvert tojással kend meg a tésztát, majd kivajazott tepsiben süsd meg. A halat vajon pirítsd meg, majd tedd a félbevágott tésztába, locsold meg kevés citromlével, és tegyél mindegyik kis csomagba egy kevés kaviárt, majd tedd rá a fedelét. A halra még tehetsz zöldséget, illetve fűszereket is. A mártáshoz a már nem forró vajhoz keverj egy kevés tejszínt, sózd meg, és tedd a tésztabatyuk mellé a tányérra.

Ha nincs kedved bebugyolálni a halat, akkor egyszerűen süsd ki olívaolajon, melybe korábban fűszereket tettél, és tálaláskor tegyél rá citromhéjat.

Blog.hu ajánló