Gazdag lencsegulyásleves
A lencse az egyik leghasznosabb táplálékunk, tömve van fehérjével, laktató és finom.
Ha készítettél már gulyáslevest, a lencsegulyás sem fog nehézséget okozni, a friss, fehér kenyér pedig elmaradhatatlan kiegészítője ennek az ételnek.
Készíts hozzá csipetkét is, hogy teljes legyen az élmény!
Lencsegulyás
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 30 dkg füstölt hús
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 3 sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejföl
- 2 fehérrépa
- 2 babérlevél
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1 kis fej zeller
- 1 csipetnyi őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi őrölt majoránna
- 1 fej hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A lencsét áztasd be a főzés előtt legalább három-négy órával, de az se baj, ha egy egész éjszakát ázik, mindezt kikerülheted, ha konzerv lencséből készíted a levest. Amikor eleget ázott a lencse, öntsd le róla a vizet, tedd egy alkalmas lábasba, öntsd fel friss vízzel, és némi só társaságában tedd fel főni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A zöldségeket tisztítsd meg, vágd nagyjából egységes méretű részekre. Amikor a lencsés víz egyet forrt, szedd le a habját, majd tedd bele a feldarabolt zöldségeket a fokhagyma kivételével, szórd bele a fűszereket a pirospaprika kivételével, majd vedd kis lángra, és hagyd puhulni őket.
Amikor félig megpuhultak a zöldségek, tedd a levesbe a füstölt húst és a szalonnát, és így főzd tovább.
A fokhagymát pirítsd meg némi olajon, keverd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd vedd le a tűzről. Add a tejfölhöz a pirospaprika társaságában ezt a keveréket, és amikor már nagyjából megfőtt minden, hőkiegyenlítéssel keverd a leveshez. Keverj rajta még párat, utána leveheted a tűzről, és már fogyaszthatod is.
A fűszerek megfelelő időzítése
Hogy igazán finom ízeket nyerj ki belőlük, a fűszereket a megfelelő időben kell az ételhez adnod.
OLVASD EL EZT IS!
- só
- krumpli
20 perces krumplifőzelék-recept
- sajt
- sonka
Sonkás rakott tészta
- tojás
- hagyma