A lángostól a főtt kukoricáig: a 8 legfinomabb strandkaja receptje, amit otthon is elkészíthetsz

Ha nem jutsz el a vízpartra, vagy nem szeretnél beállni a kígyózó sorokba, készítsd el a legfinomabb strandkajákat otthon!

A legfinomabb strandkaja receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nyaralás, pancsolás és napsütés, akkor strandkaják minden mennyiségben. Az úszás és a napozás közben elveszített energiát muszáj pótolni. Mindenkinek megvannak a régi kedvencei. Ki tudna ellenállni a lángosnak, a főtt kukoricának vagy az édességeknek, a különféle extra vékony palacsintáknak, a kürtős kalácsnak és a gofrinak?

Szinte minden retró finomság ízét a szánkban érezzük. A tejföllel, sajttal jól megpakolt lángos vagy a laktató hekk már a '80-as években sem hiányozhatott  a strandbüfékből úgy, ahogy a kolbász és a hurka sem. Ezek most is népszerűek a strandolók körében, sőt a kínálat azóta folyamatosan bővül. Ha pedig már szabadság, ne számolgasd a kalóriákat sem, hisz a strandkaják nem éppen fogyókúrázóknak ajánlottak!

A legfinomabb strandkaják receptekkel

Ha nem jutsz el strandra, vagy nosztalgiáznál, otthon is elkészítheted a legtöbb kedvencet. Így akár nagyobb adagot is főzhetsz, süthetsz belőlük, sőt kipróbálhatod változatosabban, egészségesebben. Otthon a strandételeket ráadásul költséghatékonyabban is kihozhatod. Nézd meg a legnagyobb kedvenceket jól bevált receptekkel!

A strandon tényleg tudják, hogyan kell jó lángost készíteni, ám néhány trükkel otthon is tökéletesre sikerül. A lisztet szitáld át, a tésztát alaposan dolgozd ki, és mindig forró olajba tedd, különben nagyon megszívja magát. A sajtos-tejfölös változat mellett próbáld ki lila hagymával, kolbásszal, zöldségkrémekkel is.
A kenyérlángos még finomabb, ha kemencében sül, kívül ropogós, belül puha, és a feltét is gazdag. A krumplis tészta nagyon egyszerű. Általában szalonnával, kolbásszal, hagymával és tejföllel készül, de kísérletezz bátran!
A házi hamburgerhez akár a puha zsemlét, akár a húspogácsát is elkészítheted saját magad. Így abban is biztos lehetsz, hogy nem kerül bele ízfokozó, illetve tartósítószer. A zöldségekkel se spórolj!
A lacikonyhák kínálatában, sőt a legegyszerűbb büfékben is garantáltan megtalálható a ropogósra sült hekk. Forgasd paprikás lisztbe, és friss kenyérrel, sült krumplival, kovászos uborkával kínáld!
A zsenge, édes, roppanós főtt kukoricát gyorsan és egyszerűen elkészítheted otthon. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval megszórni. A kukoricát ne főzd sokáig, 15-30 perc alatt elkészül. Érdemes kipróbálni sütve, fűszervajjal és baconnel is.
Ínyenc gyrost vagy különféle tortillatekercseket is készíthetsz otthon, villámgyorsan. A csirkés, zöldséges változat kevésbé terheli meg a gyomrot.
Ha édességre vágysz, a palacsinta remek választás. Akkor tökéletes, ha rugalmas a tésztája, és jó vékony. A strandpalacsintába sok helyen nem tesznek tejet, csak szódával készítik, nehogy a nagy forróságban megromoljon a massza. A lekvár, a kakaó, a túró nélkülözhetetlen töltelék.
Az édes gofri sem bonyolultabb, mint a palacsinta, ráadásul nem kell a forró tűzhely mellett ácsorogni. A hozzávalókat pedig bögrével is kimérheted. Számtalan ízesítéssel kipróbálhatod, melegben talán gyümölccsel esik a legjobban.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük