Baconbe tekert kukorica ropogósra sütve: grillen és sütőben is készítheted
Ne csak főzd a kukoricát, sütve, fűszervajjal megkenve, baconbe tekerve még ízletesebb lesz!

sult-kukorica-baconben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kukorica a nyár nagy kedvence, amiért a strandon kánikulában is képesek vagyunk hosszú perceket sorban állni. Újíts egy kicsit, próbáld ki sütve is! Ha teheted, grillezd, mert a füstös íz kifejezetten jót tesz neki. Önmagában is kiváló csemege, de grillhúsok mellé köretként is számításba veheted. 

Baconbe tekert sült kukorica

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica
  • 12 szelet bacon
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricacsöveket tisztítsd meg a levelektől és a hajától, majd mosd meg. A vajat kicsit olvaszd meg, keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, és tehetsz még hozzá ízlés szerint zöldfűszert is. Kend be a kukoricákat a fűszeres keverékkel, majd tekerd a csöveket három-három szelet baconbe. 
 

Rakd a kukoricákat forró grillre, és forgatva süsd oldalanként nyolc-tíz percig. Amikor a bacon megbarnul, a kukorica megpuhul, leveheted a tűzről, és szórd meg sóval. 
Ha sütőben sütnéd, rakd a fűszeres-baconös csöveket tepsibe, és 180 fokon süsd meg 45-55 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd.  
Otthon könnyedén készíthetsz főtt kukoricát is, és legalább olyan jó lesz, mint a strandon.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük