A 8 legfinomabb böjti étel: húsmentes, laktató finomságok

A böjti időszakban sem kell koplalnod, egyél igazán változatosan, ezek az egészséges, húsmentes ételek mind finomak és egyszerűek.

A legfinomabb böjti ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjt, amikor a keresztények húsvétra, Jézus halálának és feltámadásának az ünnepére készülnek. Régen ilyenkor szigorú böjtöt tartottak, aminek fő célja a testi-lelki megújulás volt. Vannak, akik negyven napig ma sem fogyasztanak egyáltalán húst, mások csak a szigorú böjti napokon kerülik.  

A téli nehéz ételek után a szervezet kifejezetten hálás, ha sok zöldséget, könnyű fogást fogyasztasz. Ráadásul az elmúlt hónapokban megcsappant vitaminkészletedet is feltöltheted. A brokkoli, a karfiol, a cékla, a kel mellett hamarosan egyre több friss zöldséghez juthatsz már hozzá. 

A legfinomabb böjti ételek

Figyelj a böjt alatt is arra, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozásod. A zöldségek mellett fogyassz tejtermékeket, gabonákat, különféle tésztákat, halat. Böjt közben is nassolhatsz, csak lehetőleg egészséges finomságokat vegyél magadhoz. Ha gyors és egyszerű recepteket keresel, nézd meg összeállításunkat!

Ezt is szeretjük