4 ízes, szaftos lecsórecept
Hamarosan itt az ősz, de a piacokon még találhatsz alapanyagot kedvenc nyári ételedhez. Ráadásul akkor is jóllakhatsz vele, ha diétázol.
A csupa zöldségből álló isteni egytálétel nem csak nálunk népszerű, hanem sok mediterrán országban is. Természetesen minden nép a saját ízlésére, illetve az elérhető hozzávalóira formálta.
Próbáld ki cukkinivel, tökkel vagy éppen gombával. Köretnek a rizs a legjobb, ha azonban friss, foszlós kenyeret vágsz hozzá, arra sem lesz panasz.
Cukkinis-tojásos lecsó
Hozzávalók:
- 4 közepes cukkini
- 4 paprika
- 3 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- olívaolaj
A cukkinit gyufaszál vastagságú félkarikákra szeld, a paprikát rövid, vékony csíkokra, a paradicsomot pedig gerezdekre.
Olívaolajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Húzd félre, és add hozzá a pirospaprikát, illetve a csíkokra vágott paprikát. Körülbelül 10 percig fonnyaszd, majd borítsd bele a paradicsomot és a cukkinit. Fedő alatt adj neki még 10 percet. Ezután öntsd rá a felvert tojásokat, és süsd meg.
Menemen, a török lecsó
Hozzávalók:
- 4-5 paradicsom
- 3-4 paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- oregánó
- 2-3 tojás
Az apróra vágott paprikát kevés olajon, fedő alatt dinszteld meg. A paradicsomot - szintén apróra vágva - add hozzá a paprikához, és alacsony lángon, fedő alatt párold őket puhára. A végén add hozzá a fokhagymát és a fűszereket. Öntsd rá a felvert tojásokat, és süsd még pár percig.
Tökös lecsó
Hozzávalók:
- 1 tök
- 3 zöldpaprika
- 3-4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 pár virsli
- 5 tojás
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- olaj
Az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Ehhez add a meghámozott és feldarabolt tököt és paradicsomot, valamint a paprikát. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Fedő alatt párold negyed óráig. Add hozzá a felkarikázott virslit, és még párold 10 percig. A felvert tojásokat add hozzá, és süsd rántottásra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Karfiolos-gombás lecsó
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg gomba
- 30 dkg karfiol
- 3 paprika
- 2 paradicsom
- majoránna
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
Az apróra vágott hagymát pirítsd üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a paprikát, és pár percig kevergetve párold. Tedd bele a felszeletelt gombát, a rózsákra bontott karfiolt, a feldarabolt és meghámozott paradicsomot, fűszerezd majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, pirospaprikával, és keverd össze. Lassú tűzön, lefedve 15 percig hagyd főni, majd vedd le a fedőt, add hozzá a zúzott fokhagymát, és lassú tűzön főzd el a levét.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség